P. 1
31449012 Sruseni i Dev Astir Ani Katolicki Objekti Od Nekih Postrojbi Armije BiH 1991 1995

31449012 Sruseni i Dev Astir Ani Katolicki Objekti Od Nekih Postrojbi Armije BiH 1991 1995

|Views: 66|Likes:
Published by Mala Plava

More info:

Published by: Mala Plava on Dec 17, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/21/2013

pdf

text

original

Slobodan Praljak SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI U BOSNI I HERCEGOVINI U RATU 1991. - 1995.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – B i H

ČINJENICE

ČINJENICE
http://www.slobodanpraljak.com

Slobodan Praljak

SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI U BOSNI I HERCEGOVINI U RATU 1991. - 1995.
SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – B i H

Činjenice

Zagreb, svibanj 2007.
http://www.slobodanpraljak.com

UVOD

Zahvaljujemo Anti Belji što nam je stavio na raspolaganje knjigu “RASPETA CRKVA U BOSNI I HERCEGOVINI” i dopustio slobodno korištenje.

2
http://www.slobodanpraljak.com

Nakladnik ................... Oktavijan d.o.o. Nikola Babić Praljak Urednik ...................... Ured obrane Slobodana Praljka

CIP – zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 635189 ISBN - 978-953-95410-3-1

3
http://www.slobodanpraljak.com

a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije”. kako to prenosi “Oslobođenje” iz 1990.com . Da li gospodin Sulejman Tihić laže? ( LAŽ – svjesno zanemarivanje činjenica) 2. grmio na predizbornim skupovima “građanska država ili građanski rat”. godine. 4.22) “ Izbor ovog trenutka uvijek je konkretno pitanje i zavisi o nizu faktora. niti pitali.43) 2. Njegov i njihov vođa je u “Islamskoj deklaraciji “ – političkom projektu “tolerantnog naroda“ napisao: “ Prvi i najvažniji takav zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema. On je. Nema dakle laičkog principa. On je i oni su pokušavali sklopiti “Historijski sporazum” između Muslimana i Srba o ostanku BiH u Jugoslaviji a da pritom Hrvate nisu niti spominjali.(str. Nema mira ni koegzistencije između “islamske vjere” i “neislamskih” društvenih i političkih institucija”. Islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane Ideologije na svom području. 4 http://www. predsjednik SDA – najjače bošnjačko – muslimanske stranke ne poznaje činjenice ?! A činjenice su : 1. nego i izgraditi novu islamsku vlast. (str. Ovo razlikovanje je važno. jer rušenje i građenje ne zahtijeva podjednak stupanj psihološke i materijalne pripremljenosti”. Alija Izetbegović. Da li gospodin Sulejman Tihić ne govori istinu? ( Zbog toga jer ne poznaje činjenice) A uz drugo pitanje treba nam odgovor – kako to da član Predsjedništva BiH.PREDGOVOR Dva su pitanja 1.000 primjeraka. kao da ih nema.slobodanpraljak. a sve to u skladu s tezama “Islamske deklaracije”. Ipak se može postaviti jedno opće pravilo: Islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku. 3. I taj je ideološko – politički projekt jednog od tri ravnopravna naroda u BiH tiskan u više od 200. 1990. 5. On je i oni su JNA smatrali snagom koja će BiH (čitaj Muslimane) spasiti od rata i onda kada je ta brahijalna sila ubijala i palila diljem Hrvatske. “ Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet.

ravnopravnosti i suverenosti naroda Hrvata.slobodanpraljak. kada su ih popalili JNA rezervisti i ini Ravnogorci. smatrao hrvatskim problemom. Alija Izetbegović. u 21 (dvadeset i jednoj ) općini Središnje Bosne i Hercegovine. vojska kojoj su tako revno služili u vrijeme napada na Hrvate u Hrvatskoj i BiH. u skladu sa svojim spoznajnim mogućnostima. Pet stotina oficira (časnika) Tihićeve vojske ( A BiH ) “koja nikad nije posegnula za osvetom “ (BLAGI BOŽE!!). Taj atak. sudjelovalo u agresiji JNA na Hrvatsku. A zašto ? Zato jer je u tim selima. Bošnjaka i Srba. za te ustavno – pravne stručnjake nije početak agresije na tu zemlju – BiH. tek tada. Te su oficire osjećaji i spoznaja pravde proželi tek onda kada je JNA. Poginuli su postajali šehidi. tada MUSLIMANSKOG NARODA.147 (tisućustočetrdesetsedam) civila i zarobljenih vojnika HVO-a.700 mudžahedina.6. Ti su politički vođe. u okviru viših komandno moralnih normi JNA kojima se u ime naroda diči Sulejman Tihić. 9. On je. 7. i cijela je vojska klicala Allah Uekber u ime BiH i jednakopravnosti njenih naroda.com . kao pripadnici te vojske. ta agresija. Gospodin Tihić. “To nije naš rat” – reći će Predsjednik Predsjedništva A. uredno je. nema pojma tko je i kako i kada ubio 1. I tada. sela Uništa i Ravno. pomagao opstanku A BiH i onda kada joj je glavni protivnik postao HVO. 8. A sve to u okvirima Ustava BiH. Ostalih 2 – 2. Izetbegović i početak rata u toj zemlji datirati u onaj dan kad JNA napadne njega u Sarajevu. širili su ideje humanog ratovanja. To je tome tako ! 5 http://www.5 tisuće “božjih ratnika” samostalno su zastupali ideje Bin Ladena. A gospodin Tihić. primili u regularne postrojbe svoje A BiH 2. I tako dalje i tome slično. prešli su u A BiH i postali saveznici uvijek regularnom HVO-u. teritoriju BiH. Tihićev Parteigenosse. živjelo hrvatsko življe. to paljenje i ubijanje u tim selima BiH. počela masovno bombardirati njihove kuće i ubijati njihove bližnje. utočište našao u Rijeci i uz svesrdnu pomoć hrvatskog vodstva. nakon što je prošao srpske kazamate.

Ali: Ono što je gospodin Tihić izrekao jest laž. povjesničari.Pisac bi ovih redaka sada mogao naširoko razglabati o mislima i spoznajama Aristotela i Platona. Ali Hrvati i svi podskupovi tog naroda. član Predsjedništva BiH.slobodanpraljak... Predraga Matvejevića i inih nastavljača “ Kratkog kursa SKPB-a”. On je. I sve to bi trebalo krčkati na laganoj vatri u loncu i lagano podgrijavati tangentama i lukovima dijalektičkog materijalizma. on laže vulgarno. na tom mjestu. ljudi od vjere i nauka vjere. bezočno.com .. udvornički i gospodski šute. hladno i smišljeno. Starčević i KONRAD LORENZ. Svi šute ! Nerazumljivo i jadno. i vulgarna i bezočna. A sve to na kraju vodi tome da se obična mala. tog dana. Laž! Gospodin Sulejman Tihić. umjetnici. udruge razne. akademici. mogao bi tražiti rješenje “ Opće zagonetke “ u okviru kvantne mehanike i Heisenbergovog načela neodređenosti.. ne bi se smio zaobići ni FREUD i njegovo bratstvo. (pošteni i nepošteni). hladna i smišljena. a NEWTON i MAX WEBER. istinoljupci. gospodin Tihić. Kukavički šute. novinari. radnici i seljaci i studenti. intelektualci. Šute s osjećajem nerazumljive povijesne krivnje. izvadio svoga pišu iliti svoje pišalo i popišao se na ČINJENICE ! TIHIĆ TAKO Nije za ne shvatiti i ne razumjeti čovjeka. uz dodavanje velikih misli Stipe Šuvara. jadna istina izgubi u opsjeni lažne pameti. europejci. pred hrvatskim novinarima. trideset tisuća raznih nevladinih udruga šute. Slobodan Praljak 6 http://www.. glavnog predstavnika jednog od tri naroda koji obitavaju u BiH. političari. A o čemu se zapravo radi ? Gospodin Sulejman Tihić po svemu sudeći je uljuđena i pristojna osoba i ja tog čovjeka nikako ne želim uvrijediti. teorije determiniranog kaosa i Drugog zakona termodinamike ( A I PRVI JE ZAKON VAŽAN I ZNAČAJAN). Hegela i Kanta i Tome Akvinskog.

com SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 290 SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 1 SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 3 .Biskupije u Bosni i Hercegovini BANJA LUKA 1 290 SARAJEVO MOSTAR 3 TREBINJE http://www.slobodanpraljak.

nikada niko.slobodanpraljak. a i u cijeloj Bosni u krajnjem slučaju nikada nitko nije bacio kamen na stranca. međunarodne snage.Zlatko Dizdarević Šefica kabineta predsjednika predsjedništva BiH . Sulejmana Tihića Mjesto: Slavonski Brod Ante Prkaćin – Domaćin Član Hrvatskog narodnog vijeća BiH . stranog vojnika. na onom dijelu barem gdje je bila Armija BiH.com . http://www.Petar Jozelić Veleposlanik BiH u Zagrebu . civilne i vojne postrojbe u BiH od Daytonskog sporazuma.Sehada Kolenović Predsjednik predsjedništva BiH . a komali da je pucao ili nekoga povrijedio.Sulejman Tihić •Terorizam u BiH. nikada u BiH nije počinjen niti jedan teroristički čin.Intervju Gorana Milića i predsjedavajućeg predsjedništva gosp. na međunarodnog predstavnika.

Nikad se nismo koristili terorizmom kao metodom borbe. bosanski muslimani. •Bosna i Hercegovina je. I kada se desila Srebrenica nismo u Bosni i mi Hercegovini. Tamo bogami na drugim područjima u republici srpskoj znate da je sve srušeno. ako se asocira na Bošnjački narod. oni nemaju te sklonosti. da BiH nije pogodno tle. Tako da. nikada nismo posegli za odmazdom. mislim da su to uglavnom političke špekulacije. Bosanski narod. suprotno politici koju mi vodimo u BiH. uvažavanje drugoga i drugačijega. nije bilo odmazde i osvete. su najveće žrtve u prošlom ratu. oni su europski autohtoni narod. to je rat pokazao. uostalom tamo gdje su bili bošnjaci u jačini ni jedna crkva nije srušena. možda postoji u Njemačkoj.INTERVJU SULEJMAN TIHIĆ I GORAN MILIĆ . to je narod koji je naučio na jednu toleranciju. pa tamo gdje je bio uglavnom.com . HVO. no to su sve samo pretpostavke. također http://www. znate. To je suprotno našem biću.HRT •Da li postoji leglo terorizma u Bosni. nikada nismo posegli za osvetom. možda postoji u Hrvatskoj.slobodanpraljak. Oni su pretrpili največe i najviše ih je ubijeno.

nešto i u Srednjoj bosni. http://www. To su otprilike one teritorije koje su po nekom Karađorđevskom sporazumu trebale da pripadnu Hrvatskoj. al tu su bili sukobi uglavnom.slobodanpraljak. da bi se kasnije neke stvari promjenile kada su neki htjeli da se pridruže Miloševiću u podjeli Bosne.com .INTERVJU SULEJMAN TIHIĆ Tada na onom samom početku i BiH i Hrvatska bile su izložene agresiji. U Hercegovini je nažalost došlo i do sukoba.

.

Oštećeno i devastirano tijekom listopada 1996. godine. župa ključ – rimokatoličko groblje “Latini” u gradu.PODRUČJE JAJCA BOS. GRADIŠKA PRNJAVOR BIHAĆ BANJA LUKA JAJCE LIVNO SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 1 1 KLJUČ. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH . i ožujka 1997.

slobodanpraljak.com .PODRUČJE MOSTARA I JUŽNE HERCEGOVINE TOMISLAVGRAD ŠIROKI BRIJEG MOSTAR LJUBUŠKI LJUBUŠ ČITLUK STOLAC TREBINJE SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2 1 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 2 0 3 http://www.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.1992. a od travnja do početka listopada 1993. godine u samostan je ubačena eksplozivna naprava koja je počinila največu štetu. godine područje župe je pod nadzorom Muslimanskih snaga. eksplozivna naprava koja je oštetila crkvu.05.1993.05.03.1993. a 12. a od travnja do početka listopada 1993. Ivana Krstitelja i franjevački samostan.PODRUČJE MOSTARA I JUŽNE HERCEGOVINE MOSTAR. Uz sakristiju eksplodirala je 21.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH JABLANICA. a od 20. godine u samostan je ubačena eksplozivna naprava koja je počinila najveću štetu. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KONJIC. župa KONJIC – župna crkva sv. župa Jablanica – župna crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.1993. a 12. Petra i Pavla – župna crkva sv. god. Crkva je višestruko devastirana od strane JNA i VRS. Petra i Pavla i franjevački samostan . godine pripadnici muslimanskih snaga ispalili su na samostan i crkvu dvadeset i sedam granata različitog kalibra. godine pripadnici muslimanskih snaga ispalili su na samostan i crkvu dvadeset i sedam granata različitog kalibra. Crkva je višestruko devastirana od strane JNA i VRS.slobodanpraljak. župa sv.12.

RAMA SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 1 7 19 9 0 8 44 14 13 23 19 3 26 98 22 17 52 21 2 34 148 37 37 94 49 5 68 290 http://www.slobodanpraljak.PODRUČJE SREDNJE BOSNE DERVENTA BOSANSKI ŠAMAC ODŽAK ODŽ BRČKO BRČ DOBOJ TUZLA ŽEPČE EPČ TRAVNIK KRALJEVA SUTJESKA BUGOJNO KREŠEVO KREŠ SARAJEVO ŠĆIT .com .

župa Bistrica – kuća časnih sestara Kćeri Božje ljubavi. godine crkva je izravno pogođena topničkim projektilom i unutrašnjost je u cijelosti devastirana. župa Bugojno – filijalna crkva i groblje. a groblje je uglavnom uništeno.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BISTRICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Kuća je u potpunosti opljačkana i spaljena. Tijekom srpnja i kolovoza 1993. župa Bistrica – župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BISTRICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRISTOVI.slobodanpraljak. Terezije i župna kuća. župa Bistrica – grobljanska kapela i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BISTRICA.com . ostali su samo zidovi. a groblje teško oštećeno. Crkva je demolirana. Kapela je devastirana.

te petnaestak nadgrobnih spomenika je porušeno. Kapela je opljačkana i devastirana. župa Bugojno – grobljanska kapela sv. župa Bugojno – grobljanska kapela sv. Pripadnici muslimanskih postrojbi podmetnuli su eksplozivnu napravu koja je uništila vitraje i vanjski zid. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUGOJNO. a dana 14. godine demolirana. Kapela je opljačkana i teško oštećena. Mihovila i groblje.grobljanska kapela./94. godine spaljena je unutrašnjost crkve. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. S groblja su odneseni nadgrobni križevi. župa Bugojno – župna crkva sv. GRAČANICA-HUMAC. župa Skopaljska Gračanica . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUGOJNO – ČAUŠLIJE. župa Skopaljska Gračanica . Ivana Krstitelja i groblje.com . Ante Padovanskog.filijalna crkva Srca Marijina. Crkva je tijekom 1993. Kapela i groblje je teško oštećeno i srušeno je oko 180 nadgrobnih ploča.1996.07. a sve nadgrobne ploče su porušene.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BUGOJNO. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DONJA RIČICA.slobodanpraljak.

com . Kapela je u potpunosti uništena. Crkva je u potpunosti opljačkana.PODRUČJE SREDNJE BOSNE DONJI VAKUF. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GLAVICE. Kapela je uništena a froblje lakše oštećeno. župa Glavice – grobljanska kapela i groblje. župa Bugojno – filijalna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Ante Padovanskoga. župa Skopaljska Gračanica . župa Skopaljska Gračanica . Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. Nakon što je A BiH preuzela nadzor nad tim područjem eksplozivnom napravom oštećena je unutrašnjost crkve. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DRVETINE. župa Bugojno – filijalna crkva.filijalna crkva Srca Marijina. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJA RIČICA. a nadgrobni spomenici su razbijeni i srušeni. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GLAVICE. GRAČANICA-HUMAC. a župnu kuću su opljačkali i dijelom spalili. a župna kuča je opljačkana i spaljena.grobljanska kapela. Crkva je spaljena i sve oko nje je u potpunosti uništeno tijekom 1995.slobodanpraljak. župa Glavice – župna crkva Srca Isusova i župna kuća. godine.

02.1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.PODRUČJE SREDNJE BOSNE GORNJI VAKUF/USKOPLJE. župa Skopaljska Gračanica . a župna kuča je opljačkana i spaljena.Ante je granatiran i spaljen 05.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRAČANICA-HUMAC.10.1992. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. župa Skopaljska Gračanicažupna crkva Prečistog Srca Marijinog. U vremenu od 23. do 31. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRAČANICA.12. Dom sv. župa Gornji Vakuf – župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije i župna kuća.kuča časnih sestara Služavki malog Isusa. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRNICA-TREBARE.slobodanpraljak.1993. Ante. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJI VAKUF/USKOPLJE. župa Bistricagrobljanska kapela i groblje. godine. Kuća je opljačkana i spaljena. župa Gornji Vakuf – dom sv. Kapela je djelomično devastirana. godine teško oštećena granatiranjem.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH LENĐEROVINA.03. Crkva je teško devastirana. župa Skopaljska Gračanica – grobljanska kapela i groblje. gotovo svi nadgrobni spomenici su uništeni.000 knjiga.slobodanpraljak.1993. Kapela i groblje je lakše oštećeno. te ponovo 1996. župa Bugojno – grobljanska kapela i groblje.PODRUČJE SREDNJE BOSNE KANDIJA. godine teško je oštećeno groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KANDIJA.grobljanska kapela i groblje “Grabovi”.župna crkva sv. župa Skopaljska Gračanica Bistrica . a župna kuća je u potpunosti spaljena zajedno s knjižnicom u kojoj se nalazilo oko 8. godine.com . a 01. župa Kandija . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KRUPA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PAJIĆ POLJE. LUŽANI. Kapela i groblje je jako devastirano. a teška oštećenja su počinjena na grobnici kandijskih svećenika. župa Kandija . Kapela je devastirana.kapela i groblje. župa Bistrica . Ilije i župna kuća. Kapela i groblje je djelomično oštećena. Kapela je u potpunosti opljačkana i skinut krov.kapela i mjesno groblje.

do 25. godine samostan i crkva bili su izloženi granatiranju. župa Deževice – župna crkva Gospe Snježne i župna kuća. KAĆUNI. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRESTOVSKO. U vremenu od 02. župa Gornji Vakuf – kapela.1993.09. Ante Padovanskog. oštećena granatiranjem.slobodanpraljak. Od 25. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DEŽEVICE. župa Kiseljak – filijalna crkva. župa Busovača – filijalna crkva sv.01. župa Fojnica .12. do 15. a župna kuća pretrpjela je manja je zapaljeno krovište. Crkva je devastirana.PODRUČJE SREDNJE BOSNE VRSE -župa Gornji Vakuf .1993. U župna kuća. godine granatiranjem je crkva.1993. oštećenja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH FOJNICA. godine gvardijana fra Nikicu Miličevića i vikara fra Leona Migića. župa Deževice – grobljanska VOLJICE.grobljanska kapela. Crkva je oštećena. Četvorica pripadnika A BiH ubili su 13. godine granatiranjem oštećena je crkva. 07. BUSOVAČA. Oštećena tijekom granatiranja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BILIĆI. a cjelokupan inventar je opljačkan. župa Busovača – župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Ante.com . a nadgrobni spomenici su porušeni. Nikole Tavelića. Kapela je opljačkana i devastirana. župa Brestovsko – crkva Rođenja Blažene Djevice Marije i samostan časnih sestara klarisa.župna crkva Duha Svetoga i franjevački samostan. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRNJACI. U travnju 1993. Kapela je opljačkana i filijalna crkva sv. godine oštećena travnju 1993. župa Brestovsko – župna BRESTOVSKO. Crkva je devastirana.

Crkva je srednje devastirana. župa Fojnica – filijalna crkva Procijunkula.04. Zajedno s inventarom u potpunosti je spaljena. Koncem srpnja 1993.PODRUČJE SREDNJE BOSNE KAZIJEVIĆI. U vremenu od 18. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KISELJAK.com . Tijekom ljetnih mjeseci crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. godine. PROSJE.12. župa Gromiljak – grobljanska kapela. granatiranjem crkva je oštećena. Kapela je potpuno uništena i zapaljena. i 31. župa Banbrdo/Lepenica – filijalna crkva. župa Busovača – grobljanska kapela i groblje. Kapela je spaljena između 25. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MILODRAŽ. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLJANI. spomen kapela (na “AHDNAMU” IZ 1463) i groblje.1993. župa Fojnica – filijalna crkva Presvetog Srca Isusova. godine dvije grobljanske kapele djelomično su oštećene.1993. ZABRĐE. župa Doljani – grobljanske kapele. župa Kiseljak – župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ŠĆITOVO.slobodanpraljak. LIJEŠEVO.01. Ilije Proroka. do 31. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Kapelu su oštetili a dio nadgrobnih spomenika su odnijeli.

PODRUČJE SREDNJE BOSNE HUDUTSKO. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KOMIN. godine. Oštećena usljed granatiranja. župa Gračac–filijalna crkva. Koncem srpnja 1993. Znatnije je oštećena. župa Obri – zavjetna kapela sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KOSTAJNICA. a tako i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH OBRI. Crkva je znatnije oštećena tijekom 1993. Sredinom 1993. KOSNE LUKE. Ive. godine crkva je u potpunosti uništena. župa Uzdol – župna crkva sv. PROZOR. župa Doljani – groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH UZDOL.com . župa Uzdol – kapela sv. Kapela je oštećena a stari nadgrobni spomenici su razbijeni. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Ivana Krstitelja i župna kuća. Ante. župa Prozor – župna crkva Presvetog Srca Isusova i župna kuća.slobodanpraljak. župa Obri–filijalna crkva. Unutrašnjost crkve je opljačkana i devastirana. godine nadgrobne spomenike i križeve porušili su pripadnici A BiH.

župa Kakanj – kapela. U vremenu od 02.10. Ante Padovanskoga. ŽITAČE.1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ŽITAČE.župna crkva sv.05. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BJELAVIĆI. prostor župe Podhum/Žitače – grobljanske kapele. a kipove svetaca obezglavili. do 02. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRNJ. Ilije Proroka. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva.PODRUČJE SREDNJE BOSNE OBRI.slobodanpraljak.10. Nakon okupacije mjesta 13. godine crkva je devastirana i opljačkana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH SOLAKOVA KULA.06. godine oskrvnute su i opljačkane sve grobljanske kapele. Crkvu je u potpunosti opljačkana. U vremenu od 02. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Solakova Kula–župna crkva sv.1993. prostor župe Podhum/Žitače . Župna kuća i dom su devastirani. župa Obri – župna crkva Presvetog Srca Isusova. godine crkva je oskrvnuta i opljačkana i djelomično spaljena. do 02.com .1993.05. Kapela je djelomično oštećena.

Kapela je oštećena. Kapela je devastirana i ukradeno zvono. župa Vareš – filijalna crkva. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJA BOROVICA. Župna kuća je u potpunosti uništena. župa Kakanj – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DONJI BANJEVAC. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. župa Kakanj – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJI BANJEVAC. Kapela je djelomično oštećena. župa Kakanj – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH HALJINIĆI. župa Haljinići – župni centar Velike Gospe.com .1993. BULČIĆI. Kapela je djelomično oštećena. župa Borovica – župna crkva Preobraženja Gospodinova.slobodanpraljak.06. Kapela je opljačkana a potom spaljena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUKOVLJE. spaljen župni arhiv. godine unutrašnjost crkve je oskrvnuta. Kapela je opljačkana i djelomično devastirana. knjižnica i sav inventar. godine crkva je spaljena. župa Kakanj – kapela. župa Borovica – grobljanska kapela. Tijekom listopada/studenog 1993. Crkva je minirana i u potpunosti uništena sa svim crkvenim vrijednostima. GRMAČE. DUBOŠTICA. CRNAČ. Župni centar opljačkan i devastiran. župna kuća i vjeronaučna dvorana. Nakon okupacije mjesta 13.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BOROVICA. župa Kakanj – kapela. a potom su zgradu minirali.

PODRUČJE SREDNJE BOSNE KAKANJ .BJELICA. OĆEVIJE. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH JUKE.slobodanpraljak. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KRALJEVA SUTJESKA. Opljačkana od strane A BiH. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MIR. župa Kraljeva Sutjeska – župna crkva sv. godine u više navrata oskrvnuta. a početkom 1997. Potkraj 1993. OLOVO. U drugoj polovici 1993. župa Kakanj – kapela. godine potpuno je opljačkana i oštećena. Kapela je u dva navrata devstirana a nadgrobne spomenike su porušili. groblje djelomično oštećeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MANDOVINA. župa Kakanj – kapela.com . župa Vijaka – crkva – svetište Majke Božje (Olovska Gospa) i župna kuća. godine oštećena granatom. župa Kapela je opljačkana i uništena a Borovica – grobljanska kapela. župa Vijaka – filijalna crkva. župa Vareš – kapela i groblje. Kapela je opljačkana i uništena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. BOROVIČKE NJIVE. Ivana Krstitelja i samostan. župa Kakanj – kapela. Kapela je opljačkana i devastirana. Kapela je u potpunosti opljačkana i devastirana.

župa Vareš – filijalna crkva. godine crkvu su oštetili a unutrašnjost devastirali. Nakon okupacije mjesta 13. PRŽIĆ. Nakon okupacije mjesta 13. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH POLJANI.06. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH POPE. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. VAREŠ MAJDAN. Nakon okupacije mjesta 13.com .1993. godine crkva je opljačkana i devastirana. SEOCE. Pripadnici 3.1993. VIJAKA. a unutrašnjost devastirana. Crkva je teško oštećena. godine crkva je spaljena.1993. godine pogođena dvjema tomblonskim minama. župa Kakanj – kapela.1993. U drugoj polovici 1993. Crkva je teško oštećena. župa Vareš – filijalna crkva. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRŽIĆ.06. župa Vareš– filijalna crkva. Kapela je djelomično oštećena. godine crkva je manje oštećena.06. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VARDA. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva.09. Početkom studenog 1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. godine crkva je opljačkana i devastirana. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. Korpusa Muslimanskih snaga 02.slobodanpraljak. župa Kakanj – kapela. župa Vareš – filijalna crkva. POGAR. Kapelu su djelomično oštetili a nadgrobne spomenike porušili. župa Vijaka – župna crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i župna kuća. a župna kuća opljačkana.PODRUČJE SREDNJE BOSNE PAVLOVIĆI.

slobodanpraljak.1993. Kapela je oštećena a spomenici porušeni. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Korpusa Muslimanskih snaga 02. Pripadnici 3. župa Guča Gora – filijalna crkva i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUKOVICA. župa Kakanj – kapela i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VAREŠ MAJDAN.com . a župna kuća devastirana. Crkva je usljed granatiranja oštećena. Nakon okupacije mjesta 13. ŽITELJ. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VUKANOVIĆI. Petra i Pavla i župna kuća. ZGOŠĆA.06. župa Vukanovići – župna crkva sv.1993. Kapelu su djelomično oštetili a nadgrobne spomenike porušili.09. Crkva je opljačkana i devastirana. godine crkvu su oštetili a unutrašnjost devastirali. župa Brajkovići – župna crkva sv. VARDA. župa Kakanj – kapela. Ante i župna kuća. župa Vareš – filijalna crkva. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRAJKOVIĆI. Kapela je oštećena a groblje devastirano. godine crkva je opljačkana i devastirana. župa Kakanj – kapela i groblje. Crkva i groblje je devastirano.PODRUČJE SREDNJE BOSNE SEOCE. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva.

DJAKOVIĆI. Dana 03. grobljanska kapela na groblju“Sviba”. Opljačkana je ljekarna Caritasa. godine crkva je tijekom granatiranja oštećena a župna kuća opljačkana i devastirana. grobljanska kapela na “Bajinom” groblju. Crkva je teško oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLAC/BILA. godine crkva je paljenjem uništena.slobodanpraljak.06. župa Novi Travnik – filijalna kapela.PODRUČJE SREDNJE BOSNE ČUKLE. godine crkva i groblje je oštećeno.1993.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRŽIĆ. župa Brajkovići – filijalna crkva i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ČUTURE. Kapela je opljačkana a nadgrobne ploče porušene. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLAC. Kapela je devastirana a nadgrobne ploče porušene. Tijekom travnja i svibnja 1993. župa Dolac – župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije i župna kuća. Od ljeta 1993. Do listopada 1997. župa Vareš – filijalna crkva. godine područje je pod nadzorom muslimanskih postrojbi. Kapela je devastirana.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GUČA GORA. a oko 50% nadgrobnih spomenika je uništeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Guča Gora – župna crkva sv. Kapela je devastirana. župa Guča Gora – groblje. Crkva je oštećena početkom lipnja 1993.06. Kapela je devastirana. Teško oštećena kapela i groblje. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. Kapela je devastirana i uništena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GUČA GORA.1993. Franje Asiškoga i franjevački samostan. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GOSTUNJ. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. Kapela i groblje je uništeno.slobodanpraljak. KRALJEVICE. HADŽIĆI. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KASAPOVIĆI. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. GOSPINO VRELO. Groblje uništeno i dio nadgrobnih spomenika. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. godine samostan je opljačkan kao i crkva koja je još i devastirana.PODRUČJE SREDNJE BOSNE GORICA. župa Ovčarevo – kapela – zavjetno svetište Rođenja Blažene Djevice Marije. Nakon zauzimanja mjesta 08. župa Dolac – filijalna crkva i groblje.com . godine.

Kapela je devastirana.slobodanpraljak. STOJKOVIĆI.grobljanska kapela i groblje. župa Ovčarevo . godine tijekom granatiranja oštećena je crkva. župa Ovčarevo – grobljanska kapela i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRIĆI. Nakon zauzimanja mjesta 07. župa Novi Travnik – župna crkva Uzašašća Gospodinova. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH NOVI TRAVNIK.PODRUČJE SREDNJE BOSNE MALJINE. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. vjeronaučna dvorana i župna kuća. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. župa Dolac – grobljanska kapela i groblje. župa Nova Bila – župna crkva Svetog Duha. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH OVČAREVO. Kapela i groblje je oštećeno. Kapela je oštećena tijekom granatiranja. OVČAREVO. crkva je opljačkana i devastirana kao i župna kuća. Crkva je oštećena tijekom granatiranja. Mihovila Arkanđela i župna kuća.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH NOVA BILA. Kapela i groblje djelomično oštećeno.06. U drugoj polovici 1993.1993. župna kuća i vjeronaučna dvorana. župa Ovčarevo – župna crkva sv. MARGETIĆI. Kapela i groblje je devastirano.

župa Dolac – filijalna crkva Kristova Uznesenja i vjeronaučna dvorana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH SEBEŠIĆ. župa Rostovo – župna crkva sv.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Rostovo – filijalna crkva. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ROSTOVO. župa Pećine – župna crkva Presvetog Srca Isusova i župna kuća. Crkva je devastirana a župna kuća oštećena. godine miniranjem je uništen zvonik. ŠENKOVIĆI. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana.slobodanpraljak. Teško devastirana crkva i župna kuća. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. Početkom lipnja 1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TRAVNIK. koncem 1996.PODRUČJE SREDNJE BOSNE PEĆINE. Kapela je devastirana. župa Travnik – župna crkva sv. Ivana Krstitelja i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PUTIČEVO. Ilije Proroka i župna kuća. Crkva je oštećena a župna kuća devastirana i opljačkana. godine crkva je temeljito opljačkana i oštećena.

07. župa Travnik – sjemenišna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VITEZ. župa Jelah – filijalna crkva. Groblje lakše oštećeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Crkva je lakše oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BILJAČIĆ.PODRUČJE SREDNJE BOSNE TRAVNIK. Kapela je devastirana i oštećeno 39 nadgrobnih spomenika. župa Čajdraš – župna crkva Srca Isusova. ČAJDRAŠ.com .slobodanpraljak. a u sjemenište su uselili muslimanske izbjeglice.1993. župa Vitez – župna crkva sv. BREZOVO POLJE. Crkva je devastirana. župa Žepče – groblje. župa Zavidovići – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TRAVNIK. Kapela i groblje oštećeno. župa Vitez – grobljanska kapela na groblju “Krčevine”. godine izravno je pogođena granatom. župa Travnik – grobljanska kapela i groblje Bojna. Jurja Mučenika i župna kuća. Crkva je oštećena 06. Tijekom siječnja 1994. VITEZ. Kapela je opljačkana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TEŠANJ. Lakše devastirana. godine tijekom granatiranja. Alojzija.

Crkva je teško oštećena tijekom granatiranja. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana a župna kuća opljačkana. a župnu su kuću zaposjele muslimanske izbjeglice. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH LOVNICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GOLUBINJA. Leopolda Bogdana Mandića i župna kuća. župa Žepče – filijalna crkva i groblje. ZAVIDOVIĆI. Lakše oštećeno tijekom granatiranja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Zavidovići – filijalna crkva i groblje. župa Maglaj – župna crkva . kao i ostale zgrade. Josipa i župna kuća. Petra i Pavla i župna kuća.PODRUČJE SREDNJE BOSNE DOLINA.com . župa Zavidovići – župna crkva sv. a groblje lakše oštećeno. župa Lovnica – župna crkva sv.svetište sv.slobodanpraljak. i neuspio pokušaj miniranja tornja crkve. Crkva je u potpunosti spaljena sa svim inventarom. Crkva je opljačkana i devastirana a groblje oštećeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MAGLAJ.

Crkva je devastirana a na groblju srušeno 50 nadgrobnih spomenika. stara i nova župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZENICA .STRANJANI. ZENICA .TAVNIK. župa sv. Ilije – filijalna crkva. Kapela je oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZAVIDOVIĆI. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZAVIDOVIĆI.1993.slobodanpraljak.PODBREŽJE.com . župa Zavidovići – gradsko groblje. Kapela je opljačkana i devastirana. župa sv. Roka. župa sv. Crkva je oštećena tijekom granatiranja. Kapela je spaljena. Groblje je oštećeno. Ante Padovanskog. godine lakše je oštećena kapela a groblje je oskrvnuto. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Dana 14.05. Vida. župa Lovnica – grobljanska kapela i groblje. Ilije – kapela sv. župa Zavidovići – Kapela sv. Josipa – kapela. ŽEPČE – župa Žepče – župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZENICA .PODRUČJE SREDNJE BOSNE LOVNICA.

slobodanpraljak. .com 14 19 91 . . . . . Postotak Postotak muslimana 47% katolika 19% Postotak pravoslavaca 34% Broj katolika 2000000 1800000 1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 Broj pravoslavaca Broj muslimana 0. .1 19 http://www. 85 . . .god.god. Postotak pravoslavaca 4% Postotak muslimana 0% Postotak katolika 96% Postotak vjernika u BiH 1991. .Postotak vjernika u BiH 1400. – 1450. . 10 21 48 79 95 53 61 71 81 45 18 31 19 19 19 18 18 19 19 19 19 00 . .

000 209. 1450.135.75% 44.430 1. 1879.406.com 19 91 . 1991. 1961.104 3. 750. 1885.137 586. 1885.92% 32. 1948. 1981.76% 42.24% 30.613 492.482.710 548.88% 42.40% 1400.431 557.852 87.90% 23.393.630.31% 22.028.264. 1895.01% 23.29% 44.30% 44. 1921.40% 42. 1895.90% 37.49% 43.148 1. 1895.723 1.918 820.033 1.665 772.94% 43.60% 39. 30. 1953. 1450. 1885.366.320.20% 32.88% 34.89% 30.403 891.902.50% Broj katolika 2000000 1800000 1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 Broj pravoslavaca Broj muslimana 79 85 95 10 21 31 48 53 61 71 81 19 50 18 18 18 19 19 19 19 19 19 19 14 00 . 1981.00% 38.485 571. 1910.057 1. 1879. 1953. 1879.88% 21.70% 31. 1948. 1961.836 614. 1961. 1991. 1921.061 440.000 496. 1971.50% 43.738 1.562 788.246 825.142 434.48% 24.00% 21. 1910. 1971.70% 20. 1921.151 717. 1450.123 654.70% 39.60% 18.798 842. 1910.14 http://www.788 334.632 612.21% 18. 1991. 0 448. 1931. 1953.491 758.045 1. 1948.140 760.87% 23. 1971.Godina Broj katolika Postotak katolika Godina Broj pravoslavaca Postotak pravoslavaca Godina Broj muslimana Postotak muslimana 1400.30% 25.00% 31.20% 1400.slobodanpraljak.147 1.49% 42.956 0.25% 31.250 673. 1931.227 711.40% 17. 1931. 1981.731 1.75% 36.391 265.08% 19.248 1.

UKUPAN BROJ STRADALIH SAKRALNIH OBJEKATA U BOSNI i HERCEGOVINI POTPUNO UNIŠTENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga TEŠKO OŠTEĆENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga OŠTEĆENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga UKUPNO STRADALO od muslimanskih snaga od srpskih snaga 147 131 133 177 23 95 706 Ukupno Ukupno Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 1 7 19 64 53 44 65 60 63 14 13 23 40 40 32 54 53 55 Ukupno 23 17 52 43 38 57 66 55 109 38 37 94 185 168 227 9 56 65 19 65 84 21 56 77 49 226 8 8 44 225 8 8 5 26 9 27 213 14 53 313 2 35 150 6 68 268 8 103 418 7 69 294 30 164 1000 269 100 http://www.com Ukupno OBJEKTI .slobodanpraljak.

ČINJENICE http://www.com .slobodanpraljak.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->