P. 1
31449012 Sruseni i Dev Astir Ani Katolicki Objekti Od Nekih Postrojbi Armije BiH 1991 1995

31449012 Sruseni i Dev Astir Ani Katolicki Objekti Od Nekih Postrojbi Armije BiH 1991 1995

|Views: 66|Likes:
Published by Mala Plava

More info:

Published by: Mala Plava on Dec 17, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/21/2013

pdf

text

original

Slobodan Praljak SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI U BOSNI I HERCEGOVINI U RATU 1991. - 1995.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – B i H

ČINJENICE

ČINJENICE
http://www.slobodanpraljak.com

Slobodan Praljak

SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI U BOSNI I HERCEGOVINI U RATU 1991. - 1995.
SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – B i H

Činjenice

Zagreb, svibanj 2007.
http://www.slobodanpraljak.com

UVOD

Zahvaljujemo Anti Belji što nam je stavio na raspolaganje knjigu “RASPETA CRKVA U BOSNI I HERCEGOVINI” i dopustio slobodno korištenje.

2
http://www.slobodanpraljak.com

Nakladnik ................... Oktavijan d.o.o. Nikola Babić Praljak Urednik ...................... Ured obrane Slobodana Praljka

CIP – zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 635189 ISBN - 978-953-95410-3-1

3
http://www.slobodanpraljak.com

43) 2. 4 http://www. Da li gospodin Sulejman Tihić ne govori istinu? ( Zbog toga jer ne poznaje činjenice) A uz drugo pitanje treba nam odgovor – kako to da član Predsjedništva BiH. 3. Ipak se može postaviti jedno opće pravilo: Islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku. (str. Da li gospodin Sulejman Tihić laže? ( LAŽ – svjesno zanemarivanje činjenica) 2.com . kao da ih nema. Alija Izetbegović. godine. predsjednik SDA – najjače bošnjačko – muslimanske stranke ne poznaje činjenice ?! A činjenice su : 1. 4.000 primjeraka. On je i oni su pokušavali sklopiti “Historijski sporazum” između Muslimana i Srba o ostanku BiH u Jugoslaviji a da pritom Hrvate nisu niti spominjali. Ovo razlikovanje je važno. kako to prenosi “Oslobođenje” iz 1990. Nema mira ni koegzistencije između “islamske vjere” i “neislamskih” društvenih i političkih institucija”. “ Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet. On je.(str. grmio na predizbornim skupovima “građanska država ili građanski rat”. nego i izgraditi novu islamsku vlast. a sve to u skladu s tezama “Islamske deklaracije”. 1990. Njegov i njihov vođa je u “Islamskoj deklaraciji “ – političkom projektu “tolerantnog naroda“ napisao: “ Prvi i najvažniji takav zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema. jer rušenje i građenje ne zahtijeva podjednak stupanj psihološke i materijalne pripremljenosti”. On je i oni su JNA smatrali snagom koja će BiH (čitaj Muslimane) spasiti od rata i onda kada je ta brahijalna sila ubijala i palila diljem Hrvatske. Nema dakle laičkog principa. a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije”.PREDGOVOR Dva su pitanja 1. niti pitali.22) “ Izbor ovog trenutka uvijek je konkretno pitanje i zavisi o nizu faktora. 5. Islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane Ideologije na svom području.slobodanpraljak. I taj je ideološko – politički projekt jednog od tri ravnopravna naroda u BiH tiskan u više od 200.

A sve to u okvirima Ustava BiH. prešli su u A BiH i postali saveznici uvijek regularnom HVO-u. utočište našao u Rijeci i uz svesrdnu pomoć hrvatskog vodstva.com . smatrao hrvatskim problemom. I tada. tada MUSLIMANSKOG NARODA. vojska kojoj su tako revno služili u vrijeme napada na Hrvate u Hrvatskoj i BiH. primili u regularne postrojbe svoje A BiH 2. za te ustavno – pravne stručnjake nije početak agresije na tu zemlju – BiH. tek tada. živjelo hrvatsko življe. On je. Tihićev Parteigenosse. pomagao opstanku A BiH i onda kada joj je glavni protivnik postao HVO. Poginuli su postajali šehidi.5 tisuće “božjih ratnika” samostalno su zastupali ideje Bin Ladena. A gospodin Tihić. Alija Izetbegović. 7. Ti su politički vođe. Gospodin Tihić. teritoriju BiH. sela Uništa i Ravno.147 (tisućustočetrdesetsedam) civila i zarobljenih vojnika HVO-a. 9. I tako dalje i tome slično. širili su ideje humanog ratovanja. u okviru viših komandno moralnih normi JNA kojima se u ime naroda diči Sulejman Tihić. To je tome tako ! 5 http://www. počela masovno bombardirati njihove kuće i ubijati njihove bližnje. Pet stotina oficira (časnika) Tihićeve vojske ( A BiH ) “koja nikad nije posegnula za osvetom “ (BLAGI BOŽE!!). nema pojma tko je i kako i kada ubio 1. Te su oficire osjećaji i spoznaja pravde proželi tek onda kada je JNA. kao pripadnici te vojske. sudjelovalo u agresiji JNA na Hrvatsku. to paljenje i ubijanje u tim selima BiH.6. u skladu sa svojim spoznajnim mogućnostima. A zašto ? Zato jer je u tim selima. Bošnjaka i Srba. “To nije naš rat” – reći će Predsjednik Predsjedništva A. nakon što je prošao srpske kazamate. Taj atak.700 mudžahedina.slobodanpraljak. Izetbegović i početak rata u toj zemlji datirati u onaj dan kad JNA napadne njega u Sarajevu. uredno je. ravnopravnosti i suverenosti naroda Hrvata. 8. i cijela je vojska klicala Allah Uekber u ime BiH i jednakopravnosti njenih naroda. ta agresija. kada su ih popalili JNA rezervisti i ini Ravnogorci. Ostalih 2 – 2. u 21 (dvadeset i jednoj ) općini Središnje Bosne i Hercegovine.

radnici i seljaci i studenti. udruge razne. (pošteni i nepošteni). udvornički i gospodski šute. mogao bi tražiti rješenje “ Opće zagonetke “ u okviru kvantne mehanike i Heisenbergovog načela neodređenosti. bezočno. ljudi od vjere i nauka vjere. pred hrvatskim novinarima. Starčević i KONRAD LORENZ. gospodin Tihić. Kukavički šute. Ali Hrvati i svi podskupovi tog naroda. i vulgarna i bezočna. jadna istina izgubi u opsjeni lažne pameti. on laže vulgarno. na tom mjestu. On je. novinari. Laž! Gospodin Sulejman Tihić. političari. Slobodan Praljak 6 http://www.. hladna i smišljena.slobodanpraljak. tog dana. A sve to na kraju vodi tome da se obična mala.. član Predsjedništva BiH.. izvadio svoga pišu iliti svoje pišalo i popišao se na ČINJENICE ! TIHIĆ TAKO Nije za ne shvatiti i ne razumjeti čovjeka. A o čemu se zapravo radi ? Gospodin Sulejman Tihić po svemu sudeći je uljuđena i pristojna osoba i ja tog čovjeka nikako ne želim uvrijediti. ne bi se smio zaobići ni FREUD i njegovo bratstvo. povjesničari.Pisac bi ovih redaka sada mogao naširoko razglabati o mislima i spoznajama Aristotela i Platona. europejci. hladno i smišljeno. akademici. istinoljupci. Šute s osjećajem nerazumljive povijesne krivnje. trideset tisuća raznih nevladinih udruga šute. uz dodavanje velikih misli Stipe Šuvara. Hegela i Kanta i Tome Akvinskog. teorije determiniranog kaosa i Drugog zakona termodinamike ( A I PRVI JE ZAKON VAŽAN I ZNAČAJAN). intelektualci. Ali: Ono što je gospodin Tihić izrekao jest laž.. umjetnici.com . a NEWTON i MAX WEBER. Svi šute ! Nerazumljivo i jadno. I sve to bi trebalo krčkati na laganoj vatri u loncu i lagano podgrijavati tangentama i lukovima dijalektičkog materijalizma. Predraga Matvejevića i inih nastavljača “ Kratkog kursa SKPB-a”. glavnog predstavnika jednog od tri naroda koji obitavaju u BiH..

com SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 290 SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 1 SRUŠENI I OŠTEĆENI VJERSKI OBJEKTI Neke postrojbe A BiH Broj objekata 3 .slobodanpraljak.Biskupije u Bosni i Hercegovini BANJA LUKA 1 290 SARAJEVO MOSTAR 3 TREBINJE http://www.

međunarodne snage. http://www. nikada niko.Sehada Kolenović Predsjednik predsjedništva BiH . stranog vojnika. a komali da je pucao ili nekoga povrijedio.Petar Jozelić Veleposlanik BiH u Zagrebu .Sulejman Tihić •Terorizam u BiH. nikada u BiH nije počinjen niti jedan teroristički čin. na onom dijelu barem gdje je bila Armija BiH.Zlatko Dizdarević Šefica kabineta predsjednika predsjedništva BiH .Intervju Gorana Milića i predsjedavajućeg predsjedništva gosp.com . na međunarodnog predstavnika. civilne i vojne postrojbe u BiH od Daytonskog sporazuma.slobodanpraljak. Sulejmana Tihića Mjesto: Slavonski Brod Ante Prkaćin – Domaćin Član Hrvatskog narodnog vijeća BiH . a i u cijeloj Bosni u krajnjem slučaju nikada nitko nije bacio kamen na stranca.

Tamo bogami na drugim područjima u republici srpskoj znate da je sve srušeno. Nikad se nismo koristili terorizmom kao metodom borbe.HRT •Da li postoji leglo terorizma u Bosni.com . da BiH nije pogodno tle. znate. To je suprotno našem biću. to je rat pokazao. nikada nismo posegli za osvetom. nije bilo odmazde i osvete. mislim da su to uglavnom političke špekulacije. Bosanski narod. oni su europski autohtoni narod. no to su sve samo pretpostavke. HVO. oni nemaju te sklonosti. uostalom tamo gdje su bili bošnjaci u jačini ni jedna crkva nije srušena. to je narod koji je naučio na jednu toleranciju. također http://www. su najveće žrtve u prošlom ratu. nikada nismo posegli za odmazdom. •Bosna i Hercegovina je. uvažavanje drugoga i drugačijega. suprotno politici koju mi vodimo u BiH. ako se asocira na Bošnjački narod. možda postoji u Njemačkoj.slobodanpraljak. pa tamo gdje je bio uglavnom. Oni su pretrpili največe i najviše ih je ubijeno. Tako da. I kada se desila Srebrenica nismo u Bosni i mi Hercegovini. bosanski muslimani. možda postoji u Hrvatskoj.INTERVJU SULEJMAN TIHIĆ I GORAN MILIĆ .

To su otprilike one teritorije koje su po nekom Karađorđevskom sporazumu trebale da pripadnu Hrvatskoj. nešto i u Srednjoj bosni. da bi se kasnije neke stvari promjenile kada su neki htjeli da se pridruže Miloševiću u podjeli Bosne.INTERVJU SULEJMAN TIHIĆ Tada na onom samom početku i BiH i Hrvatska bile su izložene agresiji. U Hercegovini je nažalost došlo i do sukoba.com . al tu su bili sukobi uglavnom. http://www.slobodanpraljak.

.

župa ključ – rimokatoličko groblje “Latini” u gradu.PODRUČJE JAJCA BOS. GRADIŠKA PRNJAVOR BIHAĆ BANJA LUKA JAJCE LIVNO SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 1 1 KLJUČ. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH . i ožujka 1997. Oštećeno i devastirano tijekom listopada 1996. godine.

PODRUČJE MOSTARA I JUŽNE HERCEGOVINE TOMISLAVGRAD ŠIROKI BRIJEG MOSTAR LJUBUŠKI LJUBUŠ ČITLUK STOLAC TREBINJE SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2 1 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 2 0 3 http://www.slobodanpraljak.com .

12. župa sv.1992. godine pripadnici muslimanskih snaga ispalili su na samostan i crkvu dvadeset i sedam granata različitog kalibra. godine područje župe je pod nadzorom Muslimanskih snaga. godine u samostan je ubačena eksplozivna naprava koja je počinila največu štetu. Crkva je višestruko devastirana od strane JNA i VRS. župa Jablanica – župna crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. a 12.05. a od 20. a 12. god.slobodanpraljak. eksplozivna naprava koja je oštetila crkvu.05. Ivana Krstitelja i franjevački samostan. Petra i Pavla i franjevački samostan . Crkva je višestruko devastirana od strane JNA i VRS. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH JABLANICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. a od travnja do početka listopada 1993.com . Uz sakristiju eksplodirala je 21.1993.03. a od travnja do početka listopada 1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KONJIC. župa KONJIC – župna crkva sv. godine u samostan je ubačena eksplozivna naprava koja je počinila najveću štetu.1993. godine pripadnici muslimanskih snaga ispalili su na samostan i crkvu dvadeset i sedam granata različitog kalibra. Petra i Pavla – župna crkva sv.PODRUČJE MOSTARA I JUŽNE HERCEGOVINE MOSTAR.1993.

PODRUČJE SREDNJE BOSNE DERVENTA BOSANSKI ŠAMAC ODŽAK ODŽ BRČKO BRČ DOBOJ TUZLA ŽEPČE EPČ TRAVNIK KRALJEVA SUTJESKA BUGOJNO KREŠEVO KREŠ SARAJEVO ŠĆIT .slobodanpraljak.com .RAMA SRUŠENE I OŠTEĆENE KATOLIČKE CRKVE I VJERSKI OBJEKTI Potpuno uništeno Teško oštećeno Oštećeno UKUPNO Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 1 7 19 9 0 8 44 14 13 23 19 3 26 98 22 17 52 21 2 34 148 37 37 94 49 5 68 290 http://www.

ostali su samo zidovi. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.com .slobodanpraljak. župa Bistrica – župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRISTOVI. Kapela je devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BISTRICA. Crkva je demolirana. Tijekom srpnja i kolovoza 1993. Terezije i župna kuća. godine crkva je izravno pogođena topničkim projektilom i unutrašnjost je u cijelosti devastirana. a groblje je uglavnom uništeno. župa Bugojno – filijalna crkva i groblje. župa Bistrica – grobljanska kapela i groblje. a groblje teško oštećeno. župa Bistrica – kuća časnih sestara Kćeri Božje ljubavi.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BISTRICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BISTRICA. Kuća je u potpunosti opljačkana i spaljena.

/94. Ivana Krstitelja i groblje.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BUGOJNO. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUGOJNO. a sve nadgrobne ploče su porušene. a dana 14. Kapela i groblje je teško oštećeno i srušeno je oko 180 nadgrobnih ploča. S groblja su odneseni nadgrobni križevi. Kapela je opljačkana i teško oštećena. GRAČANICA-HUMAC. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Skopaljska Gračanica . župa Bugojno – župna crkva sv. župa Bugojno – grobljanska kapela sv. župa Bugojno – grobljanska kapela sv. godine demolirana. Mihovila i groblje.1996. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DONJA RIČICA. Ante Padovanskog.07. župa Skopaljska Gračanica . te petnaestak nadgrobnih spomenika je porušeno.filijalna crkva Srca Marijina. Pripadnici muslimanskih postrojbi podmetnuli su eksplozivnu napravu koja je uništila vitraje i vanjski zid. Kapela je opljačkana i devastirana. godine spaljena je unutrašnjost crkve. Crkva je tijekom 1993.com .slobodanpraljak.grobljanska kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUGOJNO – ČAUŠLIJE.

Crkva je spaljena i sve oko nje je u potpunosti uništeno tijekom 1995. Kapela je uništena a froblje lakše oštećeno.grobljanska kapela. Crkva je u potpunosti opljačkana. a nadgrobni spomenici su razbijeni i srušeni. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GLAVICE. GRAČANICA-HUMAC. a župna kuča je opljačkana i spaljena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJA RIČICA. župa Skopaljska Gračanica . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GLAVICE. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.slobodanpraljak. Kapela je u potpunosti uništena.PODRUČJE SREDNJE BOSNE DONJI VAKUF.com . Nakon što je A BiH preuzela nadzor nad tim područjem eksplozivnom napravom oštećena je unutrašnjost crkve. župa Skopaljska Gračanica . godine.filijalna crkva Srca Marijina. župa Bugojno – filijalna crkva. župa Glavice – grobljanska kapela i groblje. a župnu kuću su opljačkali i dijelom spalili. Ante Padovanskoga. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DRVETINE. župa Bugojno – filijalna crkva sv. župa Glavice – župna crkva Srca Isusova i župna kuća.

slobodanpraljak. godine teško oštećena granatiranjem. župa Skopaljska Gračanica .12. Kapela je djelomično devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRAČANICA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRNICA-TREBARE. do 31. Ante. župa Bistricagrobljanska kapela i groblje.PODRUČJE SREDNJE BOSNE GORNJI VAKUF/USKOPLJE. župa Skopaljska Gračanicažupna crkva Prečistog Srca Marijinog. a župna kuča je opljačkana i spaljena.kuča časnih sestara Služavki malog Isusa.1992. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJI VAKUF/USKOPLJE. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. Dom sv. U vremenu od 23.1993. župa Gornji Vakuf – župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GRAČANICA-HUMAC.02.com . godine. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Kuća je opljačkana i spaljena.10. župa Gornji Vakuf – dom sv.1993.Ante je granatiran i spaljen 05.

PODRUČJE SREDNJE BOSNE KANDIJA. župa Kandija . a 01. Kapela je u potpunosti opljačkana i skinut krov. a teška oštećenja su počinjena na grobnici kandijskih svećenika. gotovo svi nadgrobni spomenici su uništeni. godine.1993.000 knjiga. godine teško je oštećeno groblje.03. župa Bugojno – grobljanska kapela i groblje. župa Skopaljska Gračanica Bistrica .slobodanpraljak. Crkva je teško devastirana. Kapela i groblje je jako devastirano. župa Skopaljska Gračanica – grobljanska kapela i groblje.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PAJIĆ POLJE. Ilije i župna kuća. te ponovo 1996. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.kapela i groblje. Kapela je devastirana. Kapela i groblje je lakše oštećeno. a župna kuća je u potpunosti spaljena zajedno s knjižnicom u kojoj se nalazilo oko 8.grobljanska kapela i groblje “Grabovi”. LUŽANI. župa Kandija . župa Bistrica . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KRUPA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH LENĐEROVINA.župna crkva sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KANDIJA.kapela i mjesno groblje. Kapela i groblje je djelomično oštećena.

09.grobljanska kapela.1993. Od 25. Kapela je opljačkana i filijalna crkva sv. U vremenu od 02. Crkva je devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH FOJNICA.12. Četvorica pripadnika A BiH ubili su 13. župa Fojnica . Nikole Tavelića. Ante Padovanskog. oštećenja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRESTOVSKO. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.župna crkva Duha Svetoga i franjevački samostan. godine samostan i crkva bili su izloženi granatiranju. godine granatiranjem je crkva.slobodanpraljak. župa Deževice – župna crkva Gospe Snježne i župna kuća. BUSOVAČA. župa Busovača – župna crkva sv. Kapela je opljačkana i devastirana. KAĆUNI.1993. župa Gornji Vakuf – kapela.1993.com . godine gvardijana fra Nikicu Miličevića i vikara fra Leona Migića. do 25. župa Brestovsko – župna BRESTOVSKO. a župna kuća pretrpjela je manja je zapaljeno krovište. a cjelokupan inventar je opljačkan. godine granatiranjem oštećena je crkva. Ante. župa Deževice – grobljanska VOLJICE. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRNJACI. Crkva je oštećena. župa Busovača – filijalna crkva sv. U travnju 1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DEŽEVICE. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BILIĆI. oštećena granatiranjem. župa Kiseljak – filijalna crkva. U župna kuća. Crkva je devastirana. župa Brestovsko – crkva Rođenja Blažene Djevice Marije i samostan časnih sestara klarisa. godine oštećena travnju 1993. 07.PODRUČJE SREDNJE BOSNE VRSE -župa Gornji Vakuf . do 15. a nadgrobni spomenici su porušeni. Oštećena tijekom granatiranja.01.

1993. granatiranjem crkva je oštećena. župa Kiseljak – župna crkva sv. župa Banbrdo/Lepenica – filijalna crkva. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLJANI. župa Doljani – grobljanske kapele. Kapelu su oštetili a dio nadgrobnih spomenika su odnijeli. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MILODRAŽ. godine dvije grobljanske kapele djelomično su oštećene. Tijekom ljetnih mjeseci crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. ZABRĐE.12.04. župa Busovača – grobljanska kapela i groblje. župa Gromiljak – grobljanska kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Fojnica – filijalna crkva Presvetog Srca Isusova.com . godine. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ŠĆITOVO. Ilije Proroka. Zajedno s inventarom u potpunosti je spaljena. spomen kapela (na “AHDNAMU” IZ 1463) i groblje. U vremenu od 18. LIJEŠEVO. Kapela je potpuno uništena i zapaljena.PODRUČJE SREDNJE BOSNE KAZIJEVIĆI. Koncem srpnja 1993. do 31. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KISELJAK. Crkva je srednje devastirana.01. i 31.1993.slobodanpraljak. PROSJE. župa Fojnica – filijalna crkva Procijunkula. Kapela je spaljena između 25.

župa Doljani – groblje. župa Obri–filijalna crkva. KOSNE LUKE. godine. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH OBRI. župa Obri – zavjetna kapela sv. Kapela je oštećena a stari nadgrobni spomenici su razbijeni. župa Prozor – župna crkva Presvetog Srca Isusova i župna kuća. Oštećena usljed granatiranja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH UZDOL. Ante. PROZOR. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.slobodanpraljak. Znatnije je oštećena. župa Gračac–filijalna crkva. a tako i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KOSTAJNICA. Ive. Crkva je znatnije oštećena tijekom 1993. župa Uzdol – kapela sv.com . godine crkva je u potpunosti uništena. Ivana Krstitelja i župna kuća. Sredinom 1993.PODRUČJE SREDNJE BOSNE HUDUTSKO. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KOMIN. Unutrašnjost crkve je opljačkana i devastirana. godine nadgrobne spomenike i križeve porušili su pripadnici A BiH. župa Uzdol – župna crkva sv. Koncem srpnja 1993.

Ante Padovanskoga. Župna kuća i dom su devastirani.1993. godine oskrvnute su i opljačkane sve grobljanske kapele. Ilije Proroka.05. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRNJ.slobodanpraljak.1993. ŽITAČE. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. Kapela je djelomično oštećena. do 02. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. godine crkva je devastirana i opljačkana.10.PODRUČJE SREDNJE BOSNE OBRI. a kipove svetaca obezglavili. župa Solakova Kula–župna crkva sv. prostor župe Podhum/Žitače – grobljanske kapele. prostor župe Podhum/Žitače . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH SOLAKOVA KULA. Nakon okupacije mjesta 13.1993.župna crkva sv.com .05. U vremenu od 02. U vremenu od 02. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BJELAVIĆI. godine crkva je oskrvnuta i opljačkana i djelomično spaljena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ŽITAČE.10. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. do 02. župa Obri – župna crkva Presvetog Srca Isusova.06. župa Kakanj – kapela. Crkvu je u potpunosti opljačkana.

župa Kakanj – kapela. Kapela je opljačkana a potom spaljena. knjižnica i sav inventar.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJI BANJEVAC. župna kuća i vjeronaučna dvorana. spaljen župni arhiv. Župni centar opljačkan i devastiran. godine unutrašnjost crkve je oskrvnuta. župa Kakanj – kapela. župa Vareš – filijalna crkva.PODRUČJE SREDNJE BOSNE BOROVICA. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. DUBOŠTICA. Kapela je devastirana i ukradeno zvono. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DONJI BANJEVAC. župa Borovica – grobljanska kapela. župa Kakanj – kapela. Tijekom listopada/studenog 1993. župa Borovica – župna crkva Preobraženja Gospodinova. GRMAČE. Kapela je djelomično oštećena. župa Kakanj – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUKOVLJE. BULČIĆI.slobodanpraljak. župa Haljinići – župni centar Velike Gospe. župa Kakanj – kapela.1993. CRNAČ. a potom su zgradu minirali. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GORNJA BOROVICA. godine crkva je spaljena. Nakon okupacije mjesta 13. Kapela je djelomično oštećena. Crkva je minirana i u potpunosti uništena sa svim crkvenim vrijednostima. Župna kuća je u potpunosti uništena. Kapela je opljačkana i djelomično devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH HALJINIĆI.06. Kapela je oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.

BJELICA. BOROVIČKE NJIVE. Potkraj 1993. Kapela je u dva navrata devstirana a nadgrobne spomenike su porušili. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MANDOVINA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MIR. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KRALJEVA SUTJESKA. Kapela je u potpunosti opljačkana i devastirana.slobodanpraljak. župa Vijaka – crkva – svetište Majke Božje (Olovska Gospa) i župna kuća. župa Kakanj – kapela. godine oštećena granatom. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.PODRUČJE SREDNJE BOSNE KAKANJ . godine potpuno je opljačkana i oštećena. U drugoj polovici 1993. Kapela je opljačkana i devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH JUKE. godine u više navrata oskrvnuta. OLOVO. a početkom 1997.com . župa Vareš – kapela i groblje. župa Kraljeva Sutjeska – župna crkva sv. Kapela je opljačkana i uništena. župa Kakanj – kapela. Ivana Krstitelja i samostan. groblje djelomično oštećeno. župa Vijaka – filijalna crkva. župa Kakanj – kapela. Opljačkana od strane A BiH. OĆEVIJE. župa Kapela je opljačkana i uništena a Borovica – grobljanska kapela.

Crkva je teško oštećena. U drugoj polovici 1993. župa Kakanj – kapela. Nakon okupacije mjesta 13. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.1993.1993. godine crkva je spaljena. VAREŠ MAJDAN. župa Vareš – filijalna crkva. župa Vareš – filijalna crkva. župa Vijaka – župna crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i župna kuća. godine crkva je opljačkana i devastirana. godine pogođena dvjema tomblonskim minama. PRŽIĆ.09. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VARDA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRŽIĆ. Pripadnici 3. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH POPE. Korpusa Muslimanskih snaga 02. Nakon okupacije mjesta 13. POGAR. godine crkvu su oštetili a unutrašnjost devastirali.1993. župa Kakanj – kapela. Kapela je djelomično oštećena. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. župa Vareš – filijalna crkva.06. Crkva je teško oštećena. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. godine crkva je opljačkana i devastirana. Nakon okupacije mjesta 13.slobodanpraljak. Početkom studenog 1993.1993. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva.com . Kapelu su djelomično oštetili a nadgrobne spomenike porušili. a župna kuća opljačkana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH POLJANI. godine crkva je manje oštećena.06. VIJAKA.PODRUČJE SREDNJE BOSNE PAVLOVIĆI.06. župa Vareš– filijalna crkva. a unutrašnjost devastirana. SEOCE.

PODRUČJE SREDNJE BOSNE SEOCE. župa Kakanj – kapela i groblje. Kapela je oštećena a spomenici porušeni. župa Kakanj – kapela. ZGOŠĆA. Crkva je usljed granatiranja oštećena. župa Guča Gora – filijalna crkva i groblje. Petra i Pavla i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VAREŠ MAJDAN. Pripadnici 3.09. Kapelu su djelomično oštetili a nadgrobne spomenike porušili. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VUKANOVIĆI. a župna kuća devastirana. župa Brajkovići – župna crkva sv. Ante i župna kuća. župa Vareš – filijalna crkva.slobodanpraljak. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BRAJKOVIĆI. župa Vukanovići – župna crkva sv. godine crkvu su oštetili a unutrašnjost devastirali. Crkva je opljačkana i devastirana. godine crkva je opljačkana i devastirana.1993.com . SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Kakanj – kapela i groblje. župa Kraljeva Sutjeska – filijalna crkva. Crkva i groblje je devastirano.1993.06. VARDA. Nakon okupacije mjesta 13. Kapela je oštećena a groblje devastirano. Korpusa Muslimanskih snaga 02. ŽITELJ. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BUKOVICA.

1993. Tijekom travnja i svibnja 1993.06. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ČUTURE. Dana 03. Kapela je opljačkana a nadgrobne ploče porušene. grobljanska kapela na groblju“Sviba”. župa Dolac – župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije i župna kuća.PODRUČJE SREDNJE BOSNE ČUKLE. godine crkva je tijekom granatiranja oštećena a župna kuća opljačkana i devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLAC. godine crkva je paljenjem uništena. Kapela je devastirana. Do listopada 1997. župa Brajkovići – filijalna crkva i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRŽIĆ. godine područje je pod nadzorom muslimanskih postrojbi. Od ljeta 1993.slobodanpraljak. Opljačkana je ljekarna Caritasa. Crkva je teško oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH DOLAC/BILA. Kapela je devastirana a nadgrobne ploče porušene. grobljanska kapela na “Bajinom” groblju. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. godine crkva i groblje je oštećeno. župa Novi Travnik – filijalna kapela.com . DJAKOVIĆI. župa Vareš – filijalna crkva.

06. godine. župa Novi Travnik – grobljanska kapela.PODRUČJE SREDNJE BOSNE GORICA. Crkva je oštećena početkom lipnja 1993. Kapela i groblje je uništeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GUČA GORA. Franje Asiškoga i franjevački samostan. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. GOSPINO VRELO. župa Ovčarevo – kapela – zavjetno svetište Rođenja Blažene Djevice Marije. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GOSTUNJ. župa Guča Gora – župna crkva sv. HADŽIĆI. godine samostan je opljačkan kao i crkva koja je još i devastirana. KRALJEVICE. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. Kapela je devastirana. Kapela je devastirana i uništena. župa Dolac – filijalna crkva i groblje. Nakon zauzimanja mjesta 08.1993. a oko 50% nadgrobnih spomenika je uništeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Guča Gora – groblje.com . Groblje uništeno i dio nadgrobnih spomenika. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GUČA GORA. Teško oštećena kapela i groblje.slobodanpraljak. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. Kapela je devastirana. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH KASAPOVIĆI.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH NOVA BILA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH NOVI TRAVNIK.com . STOJKOVIĆI. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH OVČAREVO. župna kuća i vjeronaučna dvorana. Kapela i groblje je devastirano.PODRUČJE SREDNJE BOSNE MALJINE. Kapela i groblje djelomično oštećeno. župa Ovčarevo . Kapela je devastirana. U drugoj polovici 1993. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PRIĆI. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. OVČAREVO. MARGETIĆI.1993. Nakon zauzimanja mjesta 07. župa Nova Bila – župna crkva Svetog Duha. godine tijekom granatiranja oštećena je crkva. vjeronaučna dvorana i župna kuća. župa Ovčarevo – župna crkva sv. crkva je opljačkana i devastirana kao i župna kuća. župa Guča Gora – grobljanska kapela i groblje. Mihovila Arkanđela i župna kuća. Kapela je oštećena tijekom granatiranja. župa Ovčarevo – grobljanska kapela i groblje. Crkva je oštećena tijekom granatiranja. župa Dolac – grobljanska kapela i groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.grobljanska kapela i groblje.06. Kapela i groblje je oštećeno. župa Novi Travnik – župna crkva Uzašašća Gospodinova.slobodanpraljak.

SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. godine crkva je temeljito opljačkana i oštećena. Ilije Proroka i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ROSTOVO.slobodanpraljak. Crkva je devastirana a župna kuća oštećena. Crkva je oštećena a župna kuća devastirana i opljačkana. župa Travnik – župna crkva sv. koncem 1996. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH PUTIČEVO. Ivana Krstitelja i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TRAVNIK.com . Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana. Teško devastirana crkva i župna kuća. župa Pećine – župna crkva Presvetog Srca Isusova i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH SEBEŠIĆ. Početkom lipnja 1993. župa Rostovo – župna crkva sv.PODRUČJE SREDNJE BOSNE PEĆINE. ŠENKOVIĆI. Kapela je devastirana. župa Rostovo – filijalna crkva. župa Novi Travnik – grobljanska kapela. župa Dolac – filijalna crkva Kristova Uznesenja i vjeronaučna dvorana. godine miniranjem je uništen zvonik.

Tijekom siječnja 1994.com .PODRUČJE SREDNJE BOSNE TRAVNIK. Crkva je devastirana.1993. župa Jelah – filijalna crkva. Crkva je lakše oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH BILJAČIĆ. BREZOVO POLJE. godine tijekom granatiranja. VITEZ. godine izravno je pogođena granatom. župa Zavidovići – kapela. Kapela je devastirana i oštećeno 39 nadgrobnih spomenika. župa Travnik – sjemenišna crkva sv. a u sjemenište su uselili muslimanske izbjeglice. Crkva je oštećena 06.07. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.slobodanpraljak. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TEŠANJ. ČAJDRAŠ. župa Vitez – grobljanska kapela na groblju “Krčevine”. Alojzija. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH TRAVNIK. župa Žepče – groblje. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH VITEZ. Kapela je opljačkana. Lakše devastirana. Jurja Mučenika i župna kuća. župa Čajdraš – župna crkva Srca Isusova. Kapela i groblje oštećeno. župa Travnik – grobljanska kapela i groblje Bojna. Groblje lakše oštećeno. župa Vitez – župna crkva sv.

župa Zavidovići – župna crkva sv. kao i ostale zgrade.com . Crkva je u potpunosti spaljena sa svim inventarom. Crkva je teško oštećena tijekom granatiranja. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH LOVNICA. Crkva je opljačkana i devastirana a groblje oštećeno. i neuspio pokušaj miniranja tornja crkve. župa Lovnica – župna crkva sv. Josipa i župna kuća. Crkva je u potpunosti opljačkana i devastirana a župna kuća opljačkana. župa Maglaj – župna crkva . Lakše oštećeno tijekom granatiranja. a župnu su kuću zaposjele muslimanske izbjeglice. Leopolda Bogdana Mandića i župna kuća. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www. župa Žepče – filijalna crkva i groblje. Petra i Pavla i župna kuća. župa Zavidovići – filijalna crkva i groblje. a groblje lakše oštećeno. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH MAGLAJ.PODRUČJE SREDNJE BOSNE DOLINA. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH GOLUBINJA. ZAVIDOVIĆI.slobodanpraljak.svetište sv.

Vida.PODBREŽJE. Crkva je oštećena tijekom granatiranja. Kapela je opljačkana i devastirana.05.PODRUČJE SREDNJE BOSNE LOVNICA. Ilije – kapela sv. Groblje je oštećeno. župa Zavidovići – Kapela sv. župa Zavidovići – gradsko groblje. Dana 14. Kapela je oštećena. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZENICA .com . župa Lovnica – grobljanska kapela i groblje. Kapela je spaljena. Ante Padovanskog. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZAVIDOVIĆI. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZAVIDOVIĆI.1993. župa sv. Crkva je devastirana a na groblju srušeno 50 nadgrobnih spomenika. ZENICA . župa sv. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH ZENICA . godine lakše je oštećena kapela a groblje je oskrvnuto. župa sv.TAVNIK. Ilije – filijalna crkva. stara i nova župna kuća. ŽEPČE – župa Žepče – župna crkva sv. Roka.slobodanpraljak. Josipa – kapela. SRUŠENO I DEVASTIRANO OD NEKIH POSTROJBI A – BiH http://www.STRANJANI.

.com 14 19 91 . . .Postotak vjernika u BiH 1400.slobodanpraljak. Postotak pravoslavaca 4% Postotak muslimana 0% Postotak katolika 96% Postotak vjernika u BiH 1991.1 19 http://www. Postotak Postotak muslimana 47% katolika 19% Postotak pravoslavaca 34% Broj katolika 2000000 1800000 1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 Broj pravoslavaca Broj muslimana 0. . . . .god. . 10 21 48 79 95 53 61 71 81 45 18 31 19 19 19 18 18 19 19 19 19 00 .god. . – 1450. . . 85 .

320.slobodanpraljak.248 1.028. 1981.482.403 891. 1910.250 673. 1948.000 496.21% 18. 1885. 0 448.738 1.246 825.562 788. 1971.852 87.90% 23.70% 31.30% 25.48% 24.491 758. 1948. 1885.com 19 91 .40% 1400. 1895.045 1.00% 31. 1961. 1991. 1910.20% 1400. 1981.140 760.40% 17.033 1. 1879. 1931.88% 34.632 612.20% 32.29% 44.147 1.70% 39. 1971. 1895. 1895. 1971.60% 18.057 1.104 3. 1981.406.75% 36.76% 42.723 1. 1931.665 772. 1879.788 334.90% 37. 1961.151 717.24% 30.01% 23.123 654.613 492.227 711.630. 1921. 1953.Godina Broj katolika Postotak katolika Godina Broj pravoslavaca Postotak pravoslavaca Godina Broj muslimana Postotak muslimana 1400. 1931.836 614. 750.31% 22.87% 23. 1885.88% 42.430 1. 1948.25% 31.70% 20. 1879.14 http://www. 1921. 1991. 1450.00% 21.88% 21.49% 43.75% 44.431 557.40% 42.918 820.366.60% 39.137 586.485 571.08% 19.94% 43.92% 32.89% 30.49% 42. 1450. 1991.50% 43.30% 44. 1921.731 1.142 434. 1953.50% Broj katolika 2000000 1800000 1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 Broj pravoslavaca Broj muslimana 79 85 95 10 21 31 48 53 61 71 81 19 50 18 18 18 19 19 19 19 19 19 19 14 00 . 1450.00% 38.000 209. 1961.902.148 1.061 440.798 842.135.264. 1953. 30. 1910.393.391 265.710 548.956 0.

com Ukupno OBJEKTI .slobodanpraljak.UKUPAN BROJ STRADALIH SAKRALNIH OBJEKATA U BOSNI i HERCEGOVINI POTPUNO UNIŠTENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga TEŠKO OŠTEĆENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga OŠTEĆENO od muslimanskih snaga od srpskih snaga UKUPNO STRADALO od muslimanskih snaga od srpskih snaga 147 131 133 177 23 95 706 Ukupno Ukupno Župne crkve Ostale crkve Kapele Župne kuće i ostali župni objekti Samostani Groblja UKUPNO: 1 7 19 64 53 44 65 60 63 14 13 23 40 40 32 54 53 55 Ukupno 23 17 52 43 38 57 66 55 109 38 37 94 185 168 227 9 56 65 19 65 84 21 56 77 49 226 8 8 44 225 8 8 5 26 9 27 213 14 53 313 2 35 150 6 68 268 8 103 418 7 69 294 30 164 1000 269 100 http://www.

ČINJENICE http://www.com .slobodanpraljak.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->