Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

PAPRIKA ZA AJVAR

2012

Što je to AJVAR, i kako se priprema? Postoje razne sorte ( hibridne ) paprike ( trušijka, ajvarka,... ). Sorta paprike tipa kapije, uzgajaju se na otvorenom i koriste se za preradu rezanjem u filete ili za proizvodnju ajvara. Plodovi su dužine 12-18 cm, promjera 4-7 cm, s dvije do tri sjemene pregrade, perikarp debljine cca 4-6 mm. Težina ploda je 80-120 g,. U tehnološkoj zriobi plodovi su zelene boje a u fiziološkoj crvene boje. Domaće hibridne sorte paprike za ajvar su (ranija sorta) STELLA, PODRAVKA i SLAVONKA, ( prva se smatra izdašnijom ) dok je na području bivše države na cijeni bila makedonska KURTOVKA. Kurtovku su modificirali u okolici Leskovca i tamo je i danas najveća koncentracija proizvođača paprike, za ajvar. Kod nas se najviše uzgaja u Virovitičko-podravskoj županiji.

Postupak proizvodnje ajvara je sljedeći:
1 Paprike oprati, izbrisati i ispeći. Pri pečenju ih okretati tj. voditi računa da budu sa svih strana dobro pečene. Pečene paprike staviti u metalnu posudu s poklopcem, da bi se naparile i lakše oljuštile. Ostaviti ih da se ohlade, oljuštiti ih, izvaditi seme, odstraniti peteljku staviti u mrežastu vreću i zakačiti na neko mjesto, da se do narednog dana cijede. Ako se ostave (zakače) u kući, ispod njih postaviti neku posudu za tekućinu, koja se iz njih cijedi. 2 Samljeti ih na mašini za meso, staviti u veću, širu posudu, koju je potrebno prethodno premazati s malo ulja. Gore navedenu količinu ulja dobro zagrijati, preliti preko mljevenih paprika i ostaviti 15 min. stajati poklopljene. Poslje tog vremena staviti posudu na štednjak – ringlu i krenuti s kuhanjem – prženjem ajvara. 3 Ajvar se kuha – prži na jakoj temperaturi uz uzastopno mješanje oko dva i po sata od momenta kada provri. Povlačenjem velike drvene kašike kroz ajvar, mora se ocrtati put što je dokaz da je ajvar gotov. 4 Kada je ajvar gotov, skida se sa vatre – štednjaka, doda ocat i sol, dobro promješa i tako vruć sipa u vruće, sterilizirane tegle (na 100 °C oko 30 min. u rerni). Pri punjenju voditi računa da ostane oko 1 cm. do vrha tegle prazno. Vratiti tegle u zagrejanu (100 °C) rernu još dva sata, izvaditi, po površini sipati malo ulja, zatvoriti steriliziranim hermetičkim ili drugim zatvaračima, dobro uviti u neku tkaninu (deku) i ostaviti do idućeg dana. Sljedećeg dana ajvar ostaviti na suvo, mračno mesto do upotrebe.Ko želi može umjesto ulja, površinu ajvara premazati s malo esencije (natopljene na gazu), a isto tako dodati i konzervans po uputi s vrećice. Isto tako umjesto vinskog octa može se dodati 1 kašika esencije. NAMIRNICA Ajvar s paprikama i patlidžanom Ajvar s pečenim paprikama kcal/100g 100

Page

1

102

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
LOKACIJA PROIZVODJE:

2012

http://preglednik.arkod.hr/ARKODWeb/#highlight&layers=DOF,ZU,LPIS_FILTERED,LPIS_200,LPIS_210,LPIS_310,LPIS_320,LPIS_410,LPIS_421,L PIS_422,LPIS_423,LPIS_424,LPIS_490,LPIS_900&map_x=593259.8014315704&map_y=5074963.01995481&m ap_sc=1785&feature=NA_ATTR:2831

Prema Planu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu , za koje je predviđeno navodnjavanje, u općini Sopje, dodjeljene su nam u dugogodišnji zakup sljedeće čestice u k.o. Kapinci: 268, 357/2, 365, 376/2, 492/2, 608/3, 629, 1118/2, 1342/1, 917/1, 1342/2, 1342/3, 852/2, 1347/15, 117, 918/2 ukupne površine 6 ha.

Page

2

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
PROIZVODNJA PRESADNICA

2012

Proizvodnja presadnica se može pogledati na youtmbe, ovdje . (FILM )

(˝KW Engineering PtyLtd˝), Ovaj uređaj, u kojeg se ručno puni kašeta, koristi se da bi se precizno položila svaka pojedinačna sjemenka, u svoj dio na stiropornoj kašeti. Za rad je potreban samo pritisak zraka, pomoću kojega se pokreću svi elementi sijačice. Supstratom, kojeg automatski putem vibracija puni punilica, napunjena kašeta , stavlja se na sjetveno ležište sijačice, te se pomoću trake pogurava do isturenih prstiju .U svakom djelu kašete, prsti prave utor. Ovo je ujedno priprema da se u to udubljenje položi sijeme. Nakon toga kašeta dalje prolazi trakom gdje čekaju rotirajuće četkice, koje pokrivaju sjemnku, koja se nalazi u utoru, u supstratu. Prednost ovog sistema rada je u tome što pomoću plastičnih nastavaka, koji se razlikuju u promjeru i veliečini, može biti posijana svaka vrsta sjemenskog materijala, i to precizno, bez praznih ili prepunih utora u kašeti. Ovo je važna karakteristika bilo kojeg tipa automatske sijačice budući da da kvalitetan sjemenski materijal hibridnog porijekla ima visoku cijenu. Za opsluživanje ovog tipa mašine potrebne su dvije osobe. Jedna, koja puni prazne kašete u hod punilice i druga, koja dočekuje pune kašete i slaže ih, spremne za komoru za isklijavanje.

Page

Linija se dijeli na dva segmenta:

3

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

1.

SPREMNIK ZA SUPSTRAT SA SVOJIM MEHANIZMOM.

Ovaj 300 - litarni spremnik je dovoljan za napuniti 100-120 kašeta. Izrađen je od prokroma. To je bitna osobina, jer ne hrđa i lagan je za održavanje. Spremnik je piramidnog izgleda promjera, 80x80cm ( pri vrhu ), 45x45cm ( u sredini ) i 25x25cm. ( sam otvor).

NAPOMENA: Bitno je da supstrat, koji se stavlja u spremnik, nije prevlažan. U tom bi se slučaju lijepo uz stijenke spremnika i nebi se vibracijom spuštatao u kašetu, ispod njega. Supstrat mora biti rahal, bez većih gruda kako i one ne bi začepljivale otvor na dnu.

PNEUMATSKI UREĐAJ ZA SJETVU.

Investiciju za kupnju ovog stroja opravdat će preciznost sjetve. Prema praktičnim iskustvima, ovaj sjetveni uređaj može posijati 90-120 kašeta na sat, što u osamsatno radnom vremenu iznosi 900-1000 precizno posijanih kašeta.

Plastični usisni prsti, koji se mjenjaju ovisno o promjeru sjemenke željene kulture, nedvojbeno omogućavaju preciznu sjetvu. Uz pomoć njih će se i prva i posljednja sijemenka položiti u isti položaj i s istom preciznošću.

Stroj za pikiranje sjemena u plitice.

Page

4

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Stroj sadilica presadnica Radi se o sadilici proizvođača . Cijena mu je cca 30.000 kn. Traktor, ( dovoljno je 25 KS ) koji može vući ovaj stroj mora imati tri grupe brzina ( „ZEC“, „KORNJAČA“ I „PUŽ“ ). Kineski Eurowolf 254 ( 25 KS ) s prednjom vučom ( košta oko 50.000 kn) ima tako podešen mjenjač. Koristi se prijenosna grupa brzina „PUŽ“.

Način rada je da se, nakon što se stroj podesi na odgovarajući sklop sadnje, presadnice iz kontejnera ( plitica) postavljenih na stroj kako je vidljivo na skici B, stavljaju u otvor C. Stroj se može koristiti za sve vrste povrća i sadnju duhana. Kad smo već kod mehanizacije, nabrojat ću i ostale potrebne strojeve. PLUG AM 25 za mali traktor 25-30 KS ( na slici: gornji red-desno ) vrijednosti do 6.000 kn

Page

5

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

FREZA MACHIO L-115 za traktore od 18-25 KS vrijednosti do 13.000 kn

RASIPAČ UMJETNE PRIHRANE SL ( plastični koš-na slici žuti-gore ) VRIJEDNOSTI do 3.000 kn

Page

6

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
NOŠENA PRSKALICA VELA BP 600 ZAHVAT 12 m 24 dizne, vrijednosti do 35.000 kn

2012

MEĐUREDNI KULTIVATOR M21-165 s dodatnom opremom za zagrtanje i gnoidbu vrijednosti do 12.000 kn

TRAKTOR (JINMA) EURO WOLF ( Licenca PERKINS ) 254 s prednjom vučom i servom volana, bez kabine s roll-bar-om vrijednosti do 50.000 kn

Page

7

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

JEDNOOSOVINSKA KIPER PRIKOLICA ZACCARIA ZAM 10 nosivosti 1 t vrijednosti do 24.000 kn ( na slici: gornja )

POSTOJI AMERIČKI MODIFICIRANI BERAČ PAMUKA preuređen u HARVESTER FOR PAPRIKA ( potrebno pronaći proizvođača i više doznati o proizvodu ) Izvor podatka : by the American Society of Agricultural and Biological Engineers, St. Joseph, Michigan www.asabe.org

Ukupna vrijednost mehanizacije, u navedenoj formaciji, ( bez berača ) max. 195.000 kn.

UKRATKO O UZGOJU PAPRIKE ZA AJVAR
Capsicum annum L. Porijeklo: Srednja Amerika od prije 3000-4000 g U naše krajeve je donešena . iz Španjolske i Mađarske izmeu 16 i 17 st. Rasprostranjenost: U svijetu se godišnje zasadi 1,7 milijuna ha s urodom od oko 25 milijuna t plodova. Najveći proizvoači su Kina, Indonezioja, Meksiko,Nigerija, Turska,... U Hrvatskoj se godišnje zasadi 4,5 tisuća ha s urodom od oko 37 tisuća t plodova. Najveća koncentracija proizvodnje paprike u nas je Virovitičko-podravska županija. Temperaturni interval pogodan za presađivanje: Najoptimalniji temparaturni interval je 25 ºC danju i 16 ºC noću a negativno utiču temperature veće od 30 ºC odnosno niže od 0 ºC.

Page

8

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

U kontinentalnim područjima to je uglavnom tijekom druge dekade svibnja, a u priobalnim područjima krajem travnja odnosno početkom svibnja. Preranom sadnjom, kada je tlo hladno, korijen se veoma slabo razvija, a lišće posađenih biljaka žuti čime se značajnije usporava kasniji razvoj kada nastupe i povoljniji uvjeti. Budući da se začeci cvjetnih pupova počinju formirati kada biljke već imaju razvijena 4 – 5 listova, zastoj u razvoju uvjetovan dužim razdobljem niskih temperatura nakon presađivanja ima za posljedicu formiranje malog broja cvjetova čime se značajnije smanjuje produktivnost biljke. Prekasnom sadnjom smanjuje se razdoblje moguće vegetacije što može imati za posljedicu da pojedine kasne sorte ne stignu pocrveniti do pojave prvih mrazeva. Isto tako, kasnom sadnjom, kada su temperature visoke, biljke se teže primaju, češće pate od nedostatka vode ili zbog intenzivnijeg rasta vegetativnog dijela biljke u odnosu na generativni razvoj, razvija se manje začetaka cvjetova, što rezultira nižim prinosom. Intenzitet svjetla: Minimalni intenzitet svjetla je 5000 luxa, odnosno ova biljka ne trpi sjenovit položaj. Pogodno tlo: Poželjni sadržaj sadržaj humusa u tlu bi trebao biti iznad 3%, pH = 6-7 a na kiselim tlima ispod pH 5,5 nužno je izvršiti kalcifikaciju ( agrovapnom, što se odnosi na tla s pH od 4,5-5,5 koja se 2-3 mjeseca prije presađivanja, neutraliziraju s 2-4 t/ha vapnenastog materijala koji se unosi na dubinu od 15-20 cm).

Predkultura: Najuobičajnija predkultura je uljana rotkva jer uništava nematode i daje puno mase za zelenu gnoidbu. Predsjetvena obrada: 1. Jesensko zaoravanje stajnjaka 40-50 t/ha na dubini 30-35 cm, te NPK 5-20-30-S (500 kg/ha) 2. Kad se površinski sloj osuši, brazde zaravnati drljanjem, 3. Dva tjedna prije sadnje obavi se obrada rotirajućim oruđima te se u tlo unosi mineralno hranivo ( 250 kg/ha NPK 5-20-30-S i 200 kg 46% UREA ) i herbicidi, 4. Neposredno pred sadnju tlo se priprema sjetvospremačem Navodnjavanje: Navodnjavanjem „kap po kap“ uspješno se primjenjuje vodotopiva prihrana. Presađivanje Tlo za sadnju paprike mora biti povoljne vlažnosti, stoga je presađivanje poželjno obaviti nakon kiše, ili, ako je tlo presuho, prije presađivanja potrebno ga je umjereno navlažiti. Također, treba izbjegavati i presađivanje u prevlažno tlo, što može prouzrokovati žućenje biljaka i otpadanje listova. Presađivanje je najbolje obaviti za oblačnih dana ili kasno popodne. Paprika tipa kapije namijenjena za preradu u ajvar presađuje se sadilicama najčešće na razmak redova 60 – 70 cm. Međuredni razmak treba prilagoditi postojećoj mehanizaciji za kasniju međurednu kultivaciju i nagrtanja. Razmak presađenih biljaka u redu je najčešće 25 - 35 cm, ovisno o bujnosti uzgajanih sorti. Sorte crvene rog paprike namijenjene za preradu u ajvar, visoke i bujne stabljike, kao što je novopriznata sorta Podravka, presađuju se najčešće 3 na dužni metar, a sorte niže i manje bujne stabljike, kao što je Slavonka, uglavnom 4 biljke na dužni metar. Kod presađivanja izuzetno je važno postići što ravnomjerniji raspored biljaka unutar reda. U sklopu rjeđem od

Page

9

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

optimalnog, biljke su razvijenije, daju više plodova po biljci, ali je ukupni prinos tržnih plodova po jedinici površine manji. U pregustom pak sklopu smanjuje se broj tržnih plodova po biljci, plodovi su sitniji, ukupan prinos po jedinici površine se ne povećava, a značajnije se povećavaju troškovi proizvodnje zbog većeg broja presadnica. Presađivanje se obavlja na dubinu nešto veću nego što su rasle same presadnice. Zajedno ili neposredno nakon presađivanja potrebno je obaviti zalijevanje. Biljke koje se nisu primile nakon presađivanja potrebno je ručno podsaditi. Dva do tri tjedna nakon presađivanja nakon što se biljke ukorijene, izvrši se Međuredna kultivacija i Prva prihrana: Prva prihrana vrši se s 150 kg/ha KAN-a. Moguće je prihranu izvršiti i folijarno ( preko lista ) s 0,5- 1 % -tna otopina UREA-e Fertina, P, Fertina Ca, Profert A, Kristalon, itd. Druga prihrana I druga prihrana vrši se s 150 kg/ha KAN-a. Moguće je prihranu izvršiti i folijarno ( preko lista ) s 0,5- 1 % -tna otopina UREA-e Fertina, P, Fertina Ca, Profert A, Kristalon, itd. Nagrtanje usjeva. Osim na golom tlu paprika namijenjena za preradu u ajvar može se uzgajati i na tlu prekrivenom polietilenskim folijama. Temperatura tla pod folijom, na dubini od 5 cm, je za 2-2,5 ºC viša nego u tlu izvan folije. U odnosu na uzgoj na golom tlu uzgojem na foliji postiže se značajno veći prinos tržnih plodova bolje kvalitete koji prije dospijevaju za berbu. U proizvodnji paprike najviše se koristi crna polietilenska folija. PRIMJENA BIOSTIMULANSA (klikni na link ) Preparat Radifarm® (proizvođač Valagro, Italija), uvoznik za Hrvatsku bila firma Gaj iz Splita koji sadrži glukozide, koji djeluju kao energetski činitelji rasta, aminokiseline (arginin i asparagin) te druge fiziološki aktivne tvari koje stimuliraju razvoj korijena (rizogeneza). Primjena je bila zalijevanjem biljke paprike u kamenoj vuni sa 0,25%-nom otopinom. Megafol®, koji sadrži aminokiseline prolin i triptofan, sa 0,20% otopinom, s tim da su tretmani nastavljeni svaka dva tjedna Viva® koja sadrži 33% aktivne organske tvari, folnu kiselinu, vitamine B1, B6, PP itd.(0,25%), Natapanje paprike: Teperatura vode za natapanje ne smije biti hladnija za više od 8ºC od temperature biljke paprike. ( Bunarska voda uobičajeno ima temperaturu od 15ºC ). Pitka voda, koja sadrži klor, nije pogodna za natapanje. Natapanje je potrebno izvršiti svakih desetak dana s količinom vode od oko 20 lit/m² odnosno 200 m³ vode/ha. Papriku je moguće natapati na više načina ( kap po kap, vodenim topovima, raspršivačima, međurednim kanalima itd. ) Neadekvatnim načinom natapanja moguće učiniti i odgovarajuće štete ( pokorica na tlu, oštećenje krhkijih biljaka itd. ).

Page

10

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
Zaštita od korova:

2012

Korovi ( kao što su slak, osijak, pirika, divlji sirak,... ) koji se osim sjemenom razmnožavaju i vegetativno vrlo su nepovoljni za uzgoj paprike. Stoga nakon žetve tlo treba ostaviti neobrađeno dok se korovi u potpunosti ne razviju a tada ih poprskati s nekim od stredstava na bazi GLIFOSAT-a ( kao što su Cidokor, Herbocor, Herkules 480, Roundup biactiv ) u količini od 3-4 lit/ha. Dva tjedna prije presađivanja, u tlo se na dubini od 5-8 cm ( tanjuračom ) protiv korova unose sredstva na bazi TRIFLURALIN-a, NAPROPAMID-a, PENDIMETILIN-a kao što suTreflan EC, Lanos, Triflurex 48EC, Tref EC,... u količini od 1,5 -2 lit/ha. Navedeni herbicidi suzbijaju prvenstveno jednogodišnje travnate korove i samo dio širokolisnih korova tako da je moguće očekivati pojavu nekih širokolisnih korova, koje je moguće suzbiti jedinom mjerom Međuredno kultiviranje i okopavanje: U svrhu mehaničkog suzbijanja korova namjerava se nabavka gore prikazanog stroja MEĐUREDNI KULTIVATOR M21-165 s dodatnom opremom za zagrtanje i gnoidbu. Zaštita od bolesti: Bolesti mogu uzrokovati gljivice, bakterije i virusi. Kada se uoče simptomi bolesti, prekasno je poduzimati bilo kakve mjere. Stoga se te mjere poduzimaju preventivno. Gljivica Phytophtora capsici je uzrok plamenjače, ( truljenje kore stabljike ). Ukoliko infekcija zahvati list pojave se tamnozelene pjege koje kasnije posmeđe. Na plodovima se nakon zaraze pojavi smežuravost plodova. Primjenjuju se fungicidi 0,25% otopina Previcor 607 SL. Primjenom Ridomil plus 48 WP i Baldo C ,pred cvatnju znatno se smanjuje mogućnost infekcije. Gljivica Verticillium albo-atrum je uzročnik zelenog venuća paprike. Pri zarazi( najčešće pred samu berbu ) stabljika djeluje kao da je zahvaćaena sušom da bi se u večernjim satima „oporavila“. Nakon nekoliko dana lišće požuti, uvene i otpadne. Gljivica Botritis cinerea je uzročnik sive plijesni. Na mladim listovima i stabljici pojavljuje se trulež puna sivih spora, maslinasto zelenih pjega. Dovoljno je efikasan Kidan SC u koncentraciji od 0,20 %, Ronilan DF ili Teldor SC 500 u koncentraciji od 0,15% Bakterija Xanthomonas campestris pv. Je uzročnik pjegavosti lišća ( nabreknuća na donjoj strani lišća s bijelim obodom koji kasnije posmeđi a plod ima karakterističan „mozaik“ ). Tretiranje se vrši sredstvima na bazi bakra kao što su Champion u koncentraciji 0,35%-tne otopine, Kocide DF 0,25%, Nordox 75 W6 u koncentraciji od 0,15%. Ne postoji dovoljno efikasna zaštita od virusnih oboljenja.

Page

11

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
Zaštita od štetnika: Najčešći štetnici su kukuruzni moljac, lisne uši i kalifornijski trips.

2012

Ostrinia nubilalis ( kukuruzni moljac ) je štetočinja koji se pojavljuje na 200-tinjak kultura, pa i na paprici. Prezimljuje u kukukurozovini, zakukulji se u proljeće a početkom lipnja izlijeću leptiri. Nakon parenja , ženka na donju stranu listova izleže po 20-30-tak jaja u nakupinama. U tieku tjedan dana izlegu se b lijedo žuto-sive ličinke crnih glava ( veličine do 2,5 cm koje se odmah počmu hraniti listom. Krajem srpnja ličinke se kukulje i tijekom kolovoza izlijeće druga generacija leptira koja polaže jaja i na paprici. Ličinke napadaju osim listova i stabljiku i do tada razvijene polodove. ( koji otpadaju ). Izuzetno je teško derminirati vrijeme tretiranja i obično se ova mjera primjenjuje tjedan dana nakon što se primjeti pojava leptira. Koristi se Decis 1,25 EC u koncentraciji od 0,04-0,06 %, vodeći računa o karenci. Od bioloških preparata koristi se spora bacila Bacillus thuringienisis u preparatima Baturad WP , Thuricide H, u koncentraciji od 0,5 -1 kg/ha ili Novodor FC u količini 3-5 l/ha. Aphidae ( lisne uši ) su meki mali insekti najčešće zelene boje dužine do 3mm. Prezimljavaju u vidu oplođenih jaja na drvenastim kulturama. U proljeće se iz jaja izlijegu ženke koje rađaju žive ličinke formirajuli „koloniju“. Imaju izuzetno živu reproduktivnu sposobnost. Izlučuju mednu rosu na kojoj se nastanjuje gljiva čađavica a ona dodatno na listu smanjuje mogućnost fotosinteze. Prilagodljive su na insekticide te se u više uzastopnih tretiranja ne bi trebao koristiti isti insekticid. Koriste se insekticidi Karate, Zeon, King, Lambada, u koncentracijama os 0,01-0,02 % s karencom od 14 dana. Sistematični insekticid je Primor 50 WG u koncentraciji 0,05 % s karencom od 7 dana. Frankliniella accidentalisis (trips ) je insekt veličine do 1,5 mm žuto narančaste boje. Protiv ovog insekta koristi se preparat Laser u koncentraciji od 0,03-0,05 % a karate , Zeon u koncentraciji 0,02% odnosno Actellic 50 EC. FIZIOLOŠKI POREMEĆAJI: Sunčane pjege se najčešće pojavljuju kao posljedica nedovoljnog broja listova i izlaganja ploda sunčevom zračenju i visokim temperaturama, zbog odumiranja površinskog tkiva zbog kojeg plod omekša i nabora se. Na ta omekšanja se najčešće nasele saprofitne gljivice i bakterije. Vršna trulež nastaje zbog neizbalansirane ishrane , preobilne gnoidbe dušikom, posebno nedovoljne količine kalcija ( koje uklanja folijarna prihrana Fertina-Ca ) ili na kiselim tlima. Deformirmacije plodova se najčešće javljaju kao pucanje ploda ( kad nakon dugog sušnog perioda biljka naglo aporbira veliku količinu vode ), zatim unutarnji nakndni rast ploda, deformacije zbog neishranjenosti fosforom u vrijeme cvatnje, deformacije zbog preobilne gnoidbe dušikom, deformacija tkzv. „ljubičasta boja“ kad su plodoviizloženi niskim temperaturama tijekom noći ( kad nastaje sinteza antocijana umjesto sinteze karatenoida ), itd ...itd.

BERBA PAPRIKE:
Paprika se bere ili u fazi tehnološke ili fiziološke zrelosti. Berba se obavlja za vrijeme toplog i suhog vremena. Paprika krupnih plodova bere se pažljivo, ručno, stoga što su grane paprike krhke i lome se. Za potrošnju u svježem stanju paprika se bere u tehnološkoj zriobi dok se za ajvar ili za sušenje bere u fiziološkoj zriobi. Plodovi nejednoliko sazrijevaju pa se berba odvija u nekoliko navrata svakih desetak dana. Paprika za ajvar bere se obično u tri berbe. Tijekom berbe potrebno je , osim zrelih plodova, pobrati i one deformirane, bolesne i oštećene.

Page

12

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Da bi se pospješila fiziološka zrioba usjev se može tretirati regulatorom rasta, kao što je Ethrel u količini 2-3 l/ha, koji ubrzava proces zriobe i povećava udijel crvenih plodova. Ovaj tretman Ethrelom nema štetnih posljedica po kvalitetu ilitehnološke osobine ploda. Ukolika paprika ne odlazi odmah u preradu može se do dva tjedna usčuvati u skladištima s kontroliranim uvjetima temperature 7-8 ºC i relativne vlažnosti zraka 90-95 %. Paprika koja se prerađuje u ajvar doprema se u mrežastim vrećama ili „giterbox“-ovima na paletama a doprema se na preradu najkasnije 16 sati do 3 dana nakon berbe. Ukoliko je udaljenost od mjesta prerade veća od 300 km transport se obavlja u vozilima za hlađenje na temperaturi od 4 ºC. Plodovi moraju biti s 2-3 cm dugom peteljkom ,svježi, zreli, karakteristične crvene boje, ujednačenog oblika i težine ( cca 85 g/kom ili 12 plodova u kilogram ), glatke površine, dobre mesnatosti,... Dozvoljeno je 5% mehaničkih oštećenja. Crvena paprika za preradu u ajvar u zadnjih nekoliko godina postala je količinski najznačajniji tip paprike za preradu. U Podravkinoj tvornici za preradu povrća u Varaždinu godišnje se preradi nešto više od 3.000 tona paprike od koje na crvenu otpada 85%. Kvalitetan proizvod moguće je dobiti samo od kvalitetne sirovine gdje je sorta najznačajniji čimbenik. Za razvoj proizvodnje crvene paprike za preradu na području sjeverozapadne Hrvatske presudna je bila upravo introdukcija sorata koje i u klimatski lošijim godinama mogu dospjeti u fiziološku zrelost i dati zadovoljavajuće prinose crvenih plodova. Jedna od tih sorti zasigurno je Stella. Zahvaljujući svojoj ranozrelosti, u godini kada je broj sati sijanja sunca bio znatno manji nego uobičajenih godina i kada su prosječne temperature tijekom vegetacijskog perioda bile niže od uobičajenih, Stella uspjeva postići fiziološku zrelost s preko 85% crvenih plodova do početka listopada. Zadnjih nekoliko godina, koje su bile natprosječno tople sa više sunčanih dana bile su razlogom da se značajan dio proizvođača opredijelio za uzgoj kasnijih sorti. Postoje godine u kojima kasne sorte imaju problema sa dospijevanjem u fiziološku zrelost te će značajan broj zelenih plodova na biljci dočeka i prve mrazeve. Osim ranozrelosti prednost Stelle s aspekta prerade je u većem sadržaju suhe tvari u odnosu na ostale sorte za oko 1,5% i otprilike 10% većem iskorištenju tijekom prerade. Čvršći plodovi omogućuju lakši transport i bolje čuvanje od berbe do vremena prerade. Stella se odlikuje nešto manjim plodovima u odnosu na druge kasnije sorte ali im je broj po biljci, posebno onih koji sigurno pocrvene znatno veći što osigurava visoke prinose. U stresnim uvjetima kao što su suša i izrazito visoke temperature kada najčešće prvoformirani plodovi stradavaju od vršne truleži utjecaj na prinos sorti s većim brojem plodova po biljci znatno je manji nego onih koje formiraju manji broj krupnijih plodova. Uz to plodovi su kod Stelle bolje zaštićeni lišćem od sunca nego kod ostalih sorti čime je mogućnost pojave sunačane paleži pri jakoj insolaciji znatno manja. Za berbu Stella dospijeva vrlo rano, oko 20. kolovoza, gotovo dva tjedna ranije od ostalih sorti, a u zadnjoj četvrtoj berbi 6. listopada ubiru se su još 2 - 3 ploda po biljci. Zbog ranozrelosti relativno dugog perioda plodonošenja njena prerada može započeti ranije i trajati dulje nego drugih sorti čime se kapaciteti prerade znatno bolje koriste. Zahvaljujući značajnom udjelu baš ove sorte u proizvodnji, prerada paprike u Podravki svake klimatski za papriku ne baš povoljne godine, uspješno završava otkupom planiranih količina. Papriku, u neograničenim količinama, otkupljuje, osim Podrvake i http://www.pzmatijevic.hr/.

KALKULACIJA PROIZVODNJE:
|Paprika na otvorenom Regija: RH Povrsina: 1 ha Navodnjavanje kapanjem ( vrijednost sustava za navodnjavanje cca 20.000 kn/ha) Razmak sadnje: 60 x 35 cm, dvored, izmedu redova 1,20m Nacin uzgoja: iz presadnica

Page

13

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Kalkulacija pokrica var. troskova HRK/ha EUR/ha (PVT) Prinos, kg/ha 45.000 Klasa 1 3,50 kn 35.000 Klasa 2 2,50 kn 10.000 Prosječna cijena, 1 kg 3,28 0,46 UKUPNI PRIHOD 147.500,00 20.493,16 Presadnice 29.000 kom 1,20 kn/kom 34.800,00 4.835,00 Mineralna gnojiva 11.305,00 1.570,68 Sredstva za zastitu bilja1' 1.111,45 154,42 Vrece 30 kg/kom 0,73 kn/kom 1.095,00 152,14 Berba, sort, i klas. 40 kg/h 25,00 kn/h 28.125,00 3.907,59 Cijevi za navodnjavanje 10.100 m 0,65 kn/m 6.565,00 912,12 Ostali troskovi 2.000,00 277,87 UKUPNI VAR. TROSKOVI 85.001,45 11.809,82 PVT 62.498,55 8.683,34 Troskovi vlastite mehanizacije 4.172,93 579,77 Napomena: Iznos izravnih placanja je 2.500,00 kn/ha i nije ukljucen u strukturu prihoda

PVT uz razlicite cijene: Cijena niza Cijena srednja Cijena visa 1. Tehnologija gnojidbe: MINERALNA GNOJIVA Stajski gnoj Folifertil Ca NPK Kristalon bijeli Ukupno 0,5 5 15 0,25 20 5 0,5 30 30

Klasa 1 3,25 3,50 3,65

Klasa 2 2,25 2,50 2,65

PVT 51.248,55 (kn) 62.498,55 69.248,55

PVT 7.120,30 (eur) 8.683,34 9.621,17

Cijena, kn/kq 0,13 44,00 4,57 12,00

kg 40.000 5 500 300 40.805

N 100 0 25 45 170

P2O5 50 0 100 15 165

K2O 100 0 150 90 340

*50 % iskoristenja hraniva u prvoj godini 2. Agrotehnika: Troskovi vlastite mehanizacije ukljucuju: razbacivanje stajskog gnoja, oranje, raspodjeljivanje mineralnog gnojiva, tanjuranje, sjetvospremanje, sadnja presadnica, prskanje (5x), prijevoz

Page

14

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

STELLA Rekapitulacija za prvu godinu: GODINA 1. Troškovi: Mehanizacija Sustav za navodnjavanje Troškovi proizvodnje PRIHOD RAZLIKA: GODINA 2. i nadalje Troškovi: Mehanizacija Troškovi proizvodnje PRIHOD RAZLIKA:

1 ha - 32.500,00 20.000,00 85.000,00 147.500,00 10.000,00

6 ha 195.000,00 120.000,00 - 510.000,00 885.000,00 60.000,00

1 ha 85.000,00 147.500,00 62.500,00

6 ha - 510.000,00 885.000,00 375.000,00

Veliki proizvođači ajvara su .

Vitaminka, Bosna i Hercegovina Vegafruit, Bosna i Hercegovina Podravka, Hrvatska VORI, Makedonija Vitaminka, Makedonija PIK Bečej, Srbija Droga Kolinska, Slovenija Penguen Gida, Turska Baktat, Njemačka
ATLANTIC GRUPA Miramarska 23 10000 Zagreb

Page

15

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

tel: +385 (01) 2413 900 fax: +385 (01) 2413 901 grupa@atlantic.hr

Osijek

Split

Proizvod / product

cijena price kn/kg

14

13

Metković

14

13

14

13

14

13

14

13

14

13

14

Hrvatska

Čakovec

Zagreb

Rijeka

13

paprika baburapepper round shaped kg

Min Max Prosjek

----------

----------

20,00 20,00 20,00

20,00 20,00 20,00

20,00 26,00 23,33

20,00 24,00 22,67

22,00 23,00 22,50

19,00 23,00 21,43

17,00 22,00 19,50

17,00 22,00 19,50

24,00 25,00 24,50

15,00 27,00 21,00

17,00 26,00 22,30

15,00 27,00 21,20

paprika ostalo pepper other kg

Min Max Prosjek

----------

----------

----------

----------

23,00 25,00 24,00

23,00 25,00 24,00

22,00 22,00 22,00

21,00 22,00 21,50

----------

----------

----------

----------

22,00 25,00 23,00

21,00 25,00 22,75

SAJMOVI: Županija Istarska Pozesko-Slavonska Koprivnicko-Krizevacka Pozesko-Slavonska Istarska Mjersto Visnjan Pozega Gola Pleternica Motovun Vrijeme 1 (cetvrtak) (petak) (srijeda) (srijeda) (srijeda) Vrijeme 2 cetvrti cet. u mjesecu 1. pet u mjesecu 1.srij.u mjesecu 1 i 3 srij u mjesecu 3. srij. u mjesecu

Page

16

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Krapinsko-zagorska Sisacko-Moslavacka Sisacko-Moslavacka Sisacko-Moslavacka Osjecko-Baranjska Istarska Zagrebacka Varazdinska Istarska Viroviticko-Podravska Viroviticko-Podravska Osjecko-Baranjska Osjecko-Baranjska Osjecko-Baranjska Osjecko-Baranjska Vukovarsko-Srijemska Splitsko-Dalmatinska Bjelovarsko-Bilogorska Osjecko-Baranjska Osjecko-Baranjska

Donja Stubica Klostar Ivanic Popovaca Posavski bregi Nasice Vodnjan Pisarovina Ljubescica Pazin Gradina Spisic Bukovica Bizovac Djurdjenovac Podgorac Sljivosevci Vodjinci Trilj Nova Raca Đakovo Piskorevci Pleternica Babina Greda Benkovac Donji Miholjac Donji Miholjac Đakovo Piskorevci Lipovljani Zupanja Vrbovec Drenovci Petrinja Piskorevci Babina Greda Slavonska Pozega Uljanik

Vukovarsko-Srijemska Zadarsko-Kninska Osjecko-Baranjska

Osjecko-Baranjska Osjecko-Baranjska Sisacko-Moslavacka Vukovarsko-Srijemska

Vukovarsko-Srijemska

Vukovarsko-Srijemska Bjelovarsko-Bilogorska

(subota) (subota) (subota) (subota) (subota) (subota) (utorak) (utorak) (utorak) ? ? ? ? ? ? ? ? ? 1. u mjesecu 1. u mjesecu 10.pro 10. u mjesecu 10. u mjesecu 13.pro 13.pro 15. u mjesecu 15. u mjesecu 15.u mjesecu 2. u mjesecu 20.pro 20. u mjesecu 21.pro 21.pro 25. u mjesecu 29.pro 29. u

1. i 3. subota 3. sub. u mjesecu 1 i 3 sub u mjesecu 2 i 4 sub u mjesecu 1 sub u mjesecu 1. sub. u mjesecu 1.utor.u mjesecu 1. utor. u mjesecu 1. utor u mjesecu

po objavi po objavi po objavi po objavi po objavi po objevi po objavi 1. u mjesecu 1. u mjesecu godisnji SAJAM 10. u mjesecu 10. u mjesecu 13.pro godisnji SAJAM 15. u mjesecu 15. u mjesecu 15.u mjesecu 2. u mjesecu godisnji SAJAM 20. u mjesecu godisnji SAJAM godisnji SAJAM 25. u mjesecu godisnji SAJAM 29. u

Page

17

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
mjesecu 4. u mjesecu 5.pro 5.pro 5. u mjesecu 5. u mjesecu 5. u mjesecu 6.pro 7.pro 7.pro 8.pro 8.pro 8. u mjesecu cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak cetvrtak nedjelja petak petak petak petak petak petak petak petak petak mjesecu 4. u mjesecu godisnji SAJAM 5. u mjesecu 5. u mjesecu

2012

Brodsko-Posavska Osjecko-Baranjska

Vrpolje Valpovo Valpovo Pakrac Drenovci Drnis Ferdinanovac Berek Jastrebarsko Koska Koska Donji Andrijevci Sesvete Petrijanec Varazdin Donja Dubrava Cadjavica Virovitica Bjelovar Hercegovac Staro Petrovo Selo Pokupsko Slunj Perusic Senj Obrovac Cista Provo Split Vocin Klanjec Lobor Prelog Krizevci Novigrad Podravski Slatina Veliki Grdjevac Sunja Nova Kapela

Pozesko-Slavonska Vukovarsko-Srijemska Sibenska

godisnji SAJAM godisnji SAJAM godisnji SAJAM 8.pro godisnji SAJAM 8. u mjesecu

Osjecko-Baranjska

Brodsko-Posavska Zagrebacka Varazdinska Varazdinska Medjimurska Viroviticko-Podravska Viroviticko-Podravska Bjelovarsko-Bilogorska Bjelovarsko-Bilogorska Brodsko-Posavska Karlovacka Karlovacka Licko-Senjska Licko-Senjska Zadarsko-Kninska Splitsko-Dalmatinska Splitsko-Dalmatinska Viroviticko-Podravska Krapinsko-zagorska Krapinsko-zagorska Medjimurska Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Viroviticko-Podravska Bjelovarsko-Bilogorska Sisacko-Moslavacka Brodsko-Posavska

Page

18

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Brodsko-Posavska Karlovacka Karlovacka Karlovacka Istarska Istarska Licko-Senjska Sibenska Zagrebacka Zagrebacka Zagrebacka Zagrebacka Krapinsko-zagorska Krapinsko-zagorska Krapinsko-zagorska Krapinsko-zagorska Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Bjelovarsko-Bilogorska Sisacko-Moslavacka Karlovacka Karlovacka Karlovacka Karlovacka Istarska Licko-Senjska Sibenska Splitsko-Dalmatinska Zagrebacka Zagrebacka Varazdinska Medjimurska Koprivnicko-Krizevacka Viroviticko-Podravska Bjelovarsko-Bilogorska Sisacko-Moslavacka Sisacko-Moslavacka Karlovacka Karlovacka Karlovacka Licko-Senjska

Okucani Draganic Duga Resa Racica Buje Buzet Gospic Perkovic Dugo Selo Farkaševac Jatrebarsko Sv.I.zelina Donja Stubica Lipovec Mace Prilecko Zavrsje Ferdinanovac Kalinovac Koprivnica Grubisno polje Novska Bosiljevo Netretic Selce Sisevic Buje Brinje Skradin Split Jakovlje Vrbovecka Dubrava Vinica Cakovec Zabno Pitomaca Stefanje Glina Kutina Ogulin Ozalj Severin Otocac

petak petak petak petak petak petak Petak petak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak ponedjeljak srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda srijeda

Page

19

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Splitsko-Dalmatinska Zagrebacka Varazdinska Koprivnicko-Krizevacka Viroviticko-Podravska Bjelovarsko-Bilogorska Brodsko-Posavska Zadarsko-Kninska Sibenska Splitsko-Dalmatinska Splitsko-Dalmatinska DubrovackoNeretljanska Zagrebacka Krapinsko-zagorska Varazdinska Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Koprivnicko-Krizevacka Bjelovarsko-Bilogorska Bjelovarsko-Bilogorska Bjelovarsko-Bilogorska Sisacko-Moslavacka Karlovacka Splitsko-Dalmatinska

Imotski Samobor Var.Toplice Virje Orahovica Berek Nova Gradiska Gracac Knin Kastel Stari Sinj Vrgorac Vrbovec Zlatar Maruševac Djurdjevac Gornja Rijeka Klostar Podravski Sokolovac Cazma Garesnica Ivanska Sela kraj Siska Jurovski Brod Zadvarje

srijeda subota subota subota subota subota subota subota subota subota subota subota utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak utorak

Mogućnost kreditiranja za povrćarstvo i cvjećarstvo

Cilj Operativnog programa za razvoj povrćarstva i cvjećarstva je povećanje površina pod povrćem, proizvodnju u zaštićenom prostoru da bi se ostvarila samodostatna i kontinuirana proizvodnja povrća za potrebe hrvatskog tržišta i izvoza te osigurati preduvjete u sklopu zemljišne politike, sustava potpore proizvodnji, osiguranja povoljnih razvojnih kreditnih linija, edukacije proizvođača. Također potrebno je povećati i organizirati prodajno-doradbene i skladišne kapacitete, provesti prilagodbu svih oblika potpore u sektoru povrćarstva, aktivirati domaću sjemensku proizvodnju povrća, osobito za sorte

Page

20

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

kupusnjača, salata i drugog povrća s vlastitim osnovnim sjemenom te uskladiti hrvatsko zakonodavstvo sa zakonodavstvom Europske unije, osobito definiranjem proizvođačke organizacije i poticanjem njihovog formiranja kao budućih nositelja sustava tržnog reda za voće i povrće po ugledu na tržni red za voće i povrće u Europskoj uniji, te uvesti nove tržne standarde kakvoće povrća po kriterijima koje je utvrdila Europska unija. Projekti razvoja proizvodnje povrća (uključujući gljive i jagode) i cvijeća koji se kandidiraju za izmjene i dopune Operativni program za razvoj povrćarstva – Operativni program za razvoj povrćarstva i cvjećarstva 2008. – 2012. mogu biti financirani: 1. kreditom HBOR-a iz Programa za provođenje Izmjena i dopuna Operativnog programa za razvoj povrćarstva – Operativni program za razvoj povrćarstva i cvjećarstva 2008. – 2012., 2. u okviru ostalih programa kreditiranja HBOR-a (ukoliko udovoljavaju uvjetima programa kreditiranja), 3. kreditom poslovne banke, 4. vlastitim financijskim sredstvima investitora, 5. kombinacijom izvora navedenih u točkama 1., 2., 3. i 4. U provođenju Izmjena i dopuna Operativnog programa za razvoj povrćarstva – Operativni program za razvoj povrćarstva i cvjećarstva 2008. – 2012. , II. skupinom složene investicije smatrat će se slijedeća ulaganja: 1. podizanje staklenika i plastenika s kompletnom opremom (grijanje, navodnjavanje, osvjetljenje, pokrovni materijal i dr.) u ukupnom iznosu većem od 750.000,00 kuna, ili 2. pojedinačna ulaganja u povrćarstvo, cvjećarstvo i uzgoj ukrasnog bilja koja zbirno ili pojedinačno po ulaganju iznose više od 1.200.000,00 kuna s namjenom: - kupnja poljoprivrednog zemljišta za uzgoj povrća (uključujući gljive i jagode), cvijeća i ukrasnog bilja, - podizanje staklenika i plastenika, - opremanje i rekonstrukcija staklenika i plastenika (navodnjavanje, grijanje, osvjetljenje i dr.), - kupnja poljoprivredne mehanizacije i specijalnih rashladnih transportnih vozila, - kupnja opreme za sustav za navodnjavanje, - izgradnja akumulacije ili kopanje bunara, - kupnja opreme za berbu, čišćenje, sortiranje i pakiranje, - kupnja ostale opreme i alata, - izgradnja, adaptacija i opremanje skladišnih prostora ukupne vrijednosti investicije najviše do 3.500.000,00 kn. Korisnici kredita mogu biti trgovačka društva, obrtnici, poljoprivredne zadruge ili fizičke osobe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i koji kreditnim sredstvima namjeravaju uzgajati povrće i cvijeće na novim proizvodnim površinama ili obnoviti postojeće. Namjena kredita I. Osnovna sredstva: - kupnja poljoprivrednog zemljišta za uzgoj povrća (uključujući gljive i jagode), cvijeća i ukrasnog bilja, - podizanja staklenika i plastenika, - opremanje i rekontrukcija staklenika i plastenika (navodnjavanje, grijanje, osvjetljenje), - kupnja poljoprivredne mehanizacije i specijalnih rashladnih transportnih vozila, - kupnja opreme za sustav za navodnjavanje na parceli uz izgradnju akumulacija, bušenje bunara odnosno uređenje vodozahvata,

Page

21

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

- kupnja opreme za berbu, čišćenje, sortiranje i pakiranje, - kupnja ostale opreme i alata, - izgradnja, adaptacija i opremanje skladišnih prostora ukupne vrijednosti investicije do 3.500.000,00 kn. II. Trajna obrtna sredstva (do 30% ukupnog iznosa kredita) Iznos kredita, rok korištenja i otplata - najniži iznos 80.000,00 kn, a najviši iznos 3.500.000,00 kn; - krediti se ugovaraju u kunama uz valutnu klauzulu. HBOR može kreditirati cjelokupni iznos predviđenog ulaganja s PDV-om; rok korištenja do 24 mjeseci Ograničenje počeka i roka otplate kredita u tri kategorije: 1. kategorija: poček 1 godina + 5 godina otplate kredita za investicijska ulaganja 80.000 – 350.000 kuna 2. kategorija: poček 2 godine + 8 godina otplate za investicijska ulaganja 350.001 – 1.500.000 kuna 3. kategorija: poček 2 godine + 10 godina otplate za investicijska ulaganja 1.500.001 – 3.500.000 kuna. Kamata za krajnje korisnike: 4% godišnje. Zahtjev za kredit podnosi se područnoj službi HZPSS-a zahtjev za obilazak gospodarstva podnositelja zahtjeva za kredit i Popis obvezatne dokumentacije, nakon kojeg slijedi procedura definirana programom. Brošura OPRPP Izmjene i dopune OPRPCP

PRIČUVNA PRODAJNI KANALI :

01.

BILLA D.O.O. ZAGREB

Donji Miholjac (031) 630 911 , Kolodvorska BB

Đakovo 02. BILLA D.O.O. ZAGREB , Bana Jelačića BB (031) 822 770

Đurđenovac 03. BILLA D.O.O. ZAGREB , Kardinala Alojzija Stepinca BB (031) 602 660

Page

22

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Feričanci 04. BILLA D.O.O. ZAGREB , Trg Matije Gupca 3 (031) 604 334

Koška 05. BILLA D.O.O. ZAGREB , Trg dr. Franje Tuđmana BB (031) 681 774

Našice 06. BILLA D.O.O. ZAGREB , Lovre Matačića BB (031) 618 030

Osijek 07. BILLA D.O.O. ZAGREB , Kneza Trpimira 14 (031) 274 704

Podgorač 08. BILLA D.O.O. ZAGREB , Trg Pavla Pejačevića BB (031) 698 532

Valpovo 09. BILLA D.O.O. ZAGREB , Josipa Jurja Strossmayera 85 (031) 654 265

10.

FAMI D.O.O.

Donji Miholjac

(031) 646205

620077

Page

23

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Antuna Mihanovića 18

Osijek 21. KONZUM D.D. ZAGREB (0800) 600000 , Ulica Jablanova 27 (031) 297 449

22.

PRESOFLEX, D.O.O. POŽEGA

Našice , Kralja Petra Krešimira IV 6 (031) 618 008

Vinkovci 23. KONZUM D.D. , Hrvoja VukčićaHrvatinića 96A (032) 339 780

Vukovar 24. KONZUM D.D. , Dvanaest Redarstvenika BB (032) 424 900

Županja 25. KONZUM D.D. , Veliki kraj 77 (032) 830 600

Slavonski Brod 26. BILLA D.O.O. ZAGREB , (035) 410 206

Page

24

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Petra Svačića 2

Slavonski Brod 27. GETRO, D.D. SESVETE , Sjeverna Vezna cesta BB (035) 405 500

28.

Nova Gradiška KAUFLAND HRVATSKA K.D. ZAGREB , Maksimilijana Benkovića BB

(035) 330 270

Slavonski Brod 29. KAUFLAND HRVATSKA K.D. , ZAGREB Petra Svačića BB (035) 405 270

Slavonski Brod 30 KONZUM D.D. ZAGREB , Petra Svačića BB (035) 408 115

Nova Gradiška 31 MINACO, D.O.O , Jurja Haulika 4 (035) 331 851

32

PRESOFLEX D.O.O. POŽEGA

Slavonski Brod

(035) 449 242

Page

25

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Vukovarska BB

Kutjevo 33 BILLA D.O.O. ZAGREB , Republike hrvatske 58 (034) 313 879

Pakrac 34 BILLA D.O.O. ZAGREB , Andrije Hebranga BB (034) 314 328

Požega 35 BILLA D.O.O. ZAGREB , Industrijska 27 (034) 312 018

Pakrac 36 KTC, D.O.O. KRIŽEVCI , Ivana Gundulića BB (034) 314 300

Požega 37 KTC, D.O.O. KRIŽEVCI , Pavla Radića 44A (034) 211 080

38

PRESOFLEX, D.O.O.

Požega

(034) 272 075

Page

26

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Osječka 19

Čačinci 39 BILLA D.O.O. ZAGREB , Trg Franje Tuđmana 4A (033) 400 728

Orahovica 40 BILLA D.O.O. ZAGREB , Kralja Zvonimira 6 (033) 401 270

Pitomača 41 BILLA D.O.O. ZAGREB , Trg kralja Tomislava BB (033) 801 949

Slatina 42 BILLA D.O.O. ZAGREB , Industrijska BB (033) 400 934

Suhopolje 43 BILLA D.O.O. ZAGREB , Braće Radić 2 (033) 801 969

Osijek 44 ABIČIĆ D.O.O. , Mlinska 126 (031) 377 761

Page

27

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Osijek 45 AGROGRUDA, D.O.O. , Josipa Huttlera 33 (031) 500 977

46

AKROPOLA, D.O.O. ZA GRAĐEVINARSTVO, PROIZVODNJU I TRGOVINU

Satnica Đakovačka (031) 852 128 , Ante Starčevića 52

Stipanovci 47 ANAGALIS, D.O.O. , Josipa Jurja Strossmayera 60 (031) 697 407

Osijek 48 ASTEK, D.O.O. , Sv. Leopolda Mandića 111G (031) 297 100

Osijek 49 ATLANTIC TRADE D.O.O. ZAGREB , Ulica Jablanova 49 (031) 297 297

Čepin 50 AUGEN TRADE, D.O.O. , Psunjska 50 (031) 383 722

Page

28

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Osijek 51 BAGATIN-TRADE, D.O.O. ZA SERVISIRANJE ITRGOVINU , Županijska 11 (031) 212 081

Viljevo 52 BILJEMERKANT D.O.O. , Braće Radić 89 (031) 644 422

Osijek 53 BILJEMERKANT, D.O.O. , Kneza Trpimira 12 (031) 226 600

Osijek 54 COLUMBUS, D.O.O. , Vukovarska 215 (031) 501 231

Osijek 55 DOKUMENTAL TRADE D.O.O. , Franje Kuhača 15 (031) 208 290

56

EFETA, D.O.O.

Osijek

(031) 530 056

Page

29

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Josipa Reihl-Kira 20

Valpovo 57 EQUITECHNO, D.O.O. , Sunčana 26 (031) 654 754

Osijek 58 FINAL D.O.O. , Podgoračka 17 (031) 359 050

Osijek 59 FITAL, D.O.O. ZA TRGOVINU, , POSREDOVANJEI USLUGE Županijska 34 (031) 200 922

60

GARTEN, D.O.O. ZA PROMET, USLUGE I PROIZVODNJU

Đakovo (031) 814 085 , Kralja Tomislava 34

Đakovo 61 GEROK, D.O.O. , Franje Račkog 33 (031) 814 941

62

GETRO - PRODAJNI CENTAR OSIJEK

Osijek

(031) 226 700

Page

30

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Sv. Leopolda Mandića 26

Osijek 63 GRABIĆ PROMET, D.O.O. , Sjenjak 53 (098) 482 453

Osijek 64 HEXMAT, D.O.O. UNUTARNJA I VANJSKA TRGOVINA , Josipa Jurja Strossmayera 65A (031) 375 244

65

KIOSK-PROMET, D.O.O.

Beli Manastir , Trg Slobode 35

(031) 701 230

Osijek 66 KNEMET-TRADE D.O.O. , Županijska 18 (031) 251 251

67

KORISNIK, D.O.O. Briješće ZA TRGOVINU,

(031) 280 577

Page

31

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
USLUGE I MARKETING

2012

, Tiha ulica 61A 68

68

KUP-COMMERCE, Đakovo D.O.O. (031) 840 GRAĐEVINARSTVO, Petra 555 I TRGOVINA Preradovića 188

69

LEUCONUM, D.O.O.

Đakovo , Josipa Runjanina 81

(098) 437 187

Osijek 70 LIDL HRVATSKA, D.O.O. K.D. ZAGREB , Sv. Leopolda Mandića 111Z (031) 298 950

Donji Miholjac 71 LIMEX, D.O.O. , Vukovarska 77A

(031) 634 100

72

LIŠTICA, D.O.O. TRGOVINA NA VELIKO I MALO

Đakovo , Petra Preradovića BB

(031) 818 029

73

Đakovo MACHINE TRADE, (031) 814 D.O.O. 002 , Ante Starčevića 104

Page

32

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Osijek 74 MAKLER, D.O.O. , Biljska cesta 14 (031) 286 015

75

Đakovo MD PROFIL, D.O.O. (0800) 8001 , Petra Preradovića BB

(031) 801 900

Osijek 76 MD PROFIL, D.O.O. (0800) , 8001 Ulica Ariša 3 (031) 298 900

Osijek 77 MEKA D.O.O. , Ulica Jablanova 33 (031) 297 187

Osijek 78 MONITOR, D.O.O. ZA PROIZVODNJU, PROMET I , (031) 211 900 USLUGE Šetalište kardinala F. Šepera 1

Osijek 79 OPTIMA, D.O.O. , (031) 530 076

Page

33

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Vukovarska 189

Osijek 80 ORLICE, D.O.O. ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU , Vijenac Kraljeve Sutjeske 1 (098) 438 338

81

PAN - PAPIRNA INDUSTRIJA, D.O.O.

Đakovo (031) 811 044 , Ivana Pavla II 10

82

PAN - PAPIRNA INDUSTRIJA, D.O.O.

Selci Đakovački (031) 832 070 , Vladimira Nazora 3

Đakovo 83 PARS, D.O.O. , Franje Račkog BB (031) 822 550

Josipovac 84 PERITUS, D.O.O. , Matije Gupca 42A (031) 356 360

85

PLAMECO, D.O.O. ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU

Đakovo (031) 813 709 , Nikole Tesle 9

Page

34

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Đakovo 86 POLJUD D.O.O. , Petra Preradovića 149 (031) 818 285

Osijek 87 POTESTAS-PROMET, D.O.O. , Ivana Gundulića 63 (031) 372 099

Osijek 88 REKORD D.D. , Josipa Jurja Strossmayera 1 (031) 283 977

89

Đakovo ROVLAS, D.O.O. PROIZVODNJA, TRGOVINA (031) 813 847 I UGOSTITELJSTVO , Marka Marulića 49

Darda 90 ROZETA, D.O.O. , Antuna Gustava Matoša 33 (031) 740 305

Osijek 91 SLAVONICA-INTARZIJA, D.O.O. , Ivana Gundulića 5 (031) 206 355

Page

35

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Osijek 92 SLAVONIJATEKSTIL, D.D. , Županijska 21 (031) 205 622

Osijek 93 SRIJEM, D.O.O. , Vilajska 6 (031) 378 333

94

STOŽER-COMMERCE D.O.O.

Petrijevci (031) 395 099 , Dore Pejačević BB

Osijek 95 ŠIMOŠIĆ-TRADE, D.O.O. , Moslavačka 13 (031) 300 784

Tomašanci 96 TAURUS, D.O.O. , Stjepana Radića 66 (031) 838 222

Rakitovica 97 TEHNOMONT, D.O.O. , Venoseva 7 (031) 646 252

Page

36

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Osijek 98 TERMOCOMMERCE, D.O.O. ZAGREB , Ulica Jablanova 36A (031) 297 710

Bistrinci 99 TERNI, D.O.O. , Fiskulturna 9 (031) 663 747

100

Čepin TOMAC, D.O.O. ZA PROIZVODNJU, PROMET I USLUGE , Osječka 65

(031) 384 200

Osijek 101 TROJA D.O.O. , Mije Kišpatića 46 (031) 502 685

Osijek 102 VELEKEM, D.D. ZAGREB , Ulica Jablanova 17 (031) 297 688

Osijek 103 VELMAL D.O.O. , Svilajska 35 (031) 378 288

Page

37

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Đurđenovac 104 VERBUM, D.O.O. , Kardinala Alojzija Stepinca 2 (031) 602 088

Osijek 105 VIMI D.O.O. ZA TRGOVINU , I UGOSTITELJSTVO Drinska 99 (031) 271 686

106

VOCAL, D.O.O. ZA TRGOVINU I PROIZVODNJUNOSAČA ZVUKA I SLIKE

Višnjevac (031) 353 784 , Stanka Vraza 13

107

ZELA-TRADE, D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE

Petrijevci , Josipa Jurja Strossmayera 45 (098) 842 618

Đakovo 108 ZIMMB, D.O.O. , Ivana Tišova 24 (031) 811 142

Vinkovci 109 APENINA D.O.O. ZA PROMET, PROIZVODNJU IUSLUGE , H. Dietricha Genschera 24D (032) 354 949

Page

38

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Vukovar 110 BOROVO STANDARD D.O.O. , Dr. Ante Starčevića BB (032) 422 620

Vukovar 111 BOROVO-TRGOVAČKA , MREŽA D.O.O. VUKOVAR Blage Zadre 38 (032) 454 111

Vinkovci 112 BOSO D.O.O. , H. Dietricha Genschera 22B 113 Županja (032) 830 152 , Veliki kraj 57 (032) 354 720

114

CVITANOVIĆ D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE

Otok 115 DINA TRGOVINA D.O.O. , Josipa Jurja Strossmayera 92 (099) 2122 700

Vukovar 116 GRADITE NAJPOVOLJNIJE , D.O.O. Vijeća Europe 28 (032) 416 900

Page

39

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Vukovar 117 GRAFO-GRAND D.O.O. , Vladimira Nazora 16 (032) 441 820

Vinkovci 118 MD PROFIL D.O.O. ĐAKOVO , Hrvoja VukčićaHrvatinića 102 (032) 323 900

119

Vinkovci NUŠTAR-COMMERCE D.O.O. ZA GRAĐEVINSKE USLUGE, UNUTARNJU I , VANJSKU TRGOVINU NUŠTAR Lapovačka 1B

(032) 331 873

Vukovar 120 OKTILION D.O.O. , Dr. Franje Tuđmana 16 (032) 441 579

121

Vukovar OMNIA UT PRAEVALEAT D.O.O. ZA VELEPRODAJU I , MALOPRODAJU KAVE SPLIT Priljevo 165

(032) 450 735

Page

40

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Županja 122 PATRIČAR D.O.O. , Šećerana 59 (032) 840 300

123

POLE, DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I TRGOVINUS OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU

Opatovac (098) 346 665 , Fruškogorska 2

Vinkovci 124 SANTINI D.O.O. ZA TRGOVINU , Ante Starčevića 79 (032) 308 340

125

SERVIS ZA BICIKLE, OBRTNIČKA RADNJATRGOVINA NA MALO I VELIKO I POPRAVAK BICIKLA, VL. MARŠIĆ ST

Županja , Aleja Matice hrvatske 39 (032) 834 040

Vinkovci 126 TISAK TRGOVAČKO DIONIČKO DRUŠTVO ZAGREB- POSLOVNICA VINKOVCI , Ivana Kukuljevića Sakcinskog 31 (032) 308 376

Vinkovci 127 TOBACCO D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE , Kralja Zvonimira 54 (032) 334 315

Page

41

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Vukovar 128 TVAK D.O.O. TRGOVINA , NA VELIKO I MALO OSIJEK Županijska 86 (032) 441 687

129

VASILJEV D.O.O. ZA TRGOVINU NA MALO I VELIKO

Vera (032) 566 109 , S. Stepanovića 2

Vukovar 130 VELEPROMET D.D. , Sajmište 132 (032) 428 228

Vinkovci 131 VELETEX D.O.O. , Duga 25 (032) 331 686

Vinkovci 132 VIGUS D.O.O. ZA UNUTARNJU I VANJSKU TRGOVINU , Jurja Dalmatinca 7 (032) 332 914

Vinkovci 133 VINKOVCI PETROL D.O.O. , (032) 354 973

Page

42

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

H. Dietricha Genschera 78

Vukovar 134 VUPIK D.D. , Sajmište BB 135 ŽUBA BEL D.O.O. ZA Županja PROMET ROBA, USLUGA I VANJSKU TRGOVINU , Zagrebačka 9 ŽUPANJA (032) 428 255

136

(032) 833 610

137

ŽUBA BEL D.O.O. ZA Drenovci PROMET ROBA, USLUGE I VANJSKU TRGOVINU , Toljani BB ŽUPANJA

(032) 8993 018

Slavonski Brod 138 AGROKOMPLEKS D.O.O. , Osječka 207 (035) 258 811

Okučani 139 ALLES D.O.O. , Stjepana Radića 45 (098) 487 021

Slavonski Brod 140 ALLES D.O.O. , (098) 487 020

Page

43

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Matije Vlačića Ilirika 25

Nova Gradiška 141 AMIDOS D.O.O. , Antuna Gustava Matoša 2 (035) 361 871

Slavonski Brod 142 ANA, VL. SIČIĆ ANKICA , Stjepana pl. Horvata BB (035) 440 477

Slavonski Brod 143 AUTO BROD D.O.O. ZA VOZILA,DIJELOVE I USLUGE , Đure Basaričeka 3 (035) 448 890

144

Okučani AUTO-AGRO CENTAR, VL. JAŽO NEDILJKO , Kardinala Alojzija Stepinca 10

(035) 371 644

Slavonski Brod 145 BAGI D.O.O. , Sjeverna Vezna cesta BB (035) 260 777

146

BELA, D.O.O.

Nova Gradiška

(035) 351 490

Page

44

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Baruna Trenka 98

Nova Gradiška 147 BIO CLINICA D.O.O. , Marijana Lanosovića 24 (035) 210 888

Slavonski Brod 148 BUZUKI D.O.O. , Josipa Jurja Strossmayera 64 (098) 234 010

Slavonski Brod 149 CCP, D.O.O. , Ljudevita Gaja 2 (035) 411 061

Bečic 150 DACO, VL. VUKUŠIĆ DARIO , Bečic 41 (035) 436 348

151

DAVID, D.O.O. STARO PETROVO SELO

Nova Gradiška , Miroslava Kraljevića 18 (035) 363 591

152

DAVID, D.O.O. STARO PETROVO SELO

Okučani (035) 372 725 , Ante Starčevića 18

Page

45

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Kruševica 153 DERBY, D.O.O. , Ljudevita Gaja 66 (098) 341 003

Slavonski Brod 154 DIDACTA, D.O.O. , Nikole Zrinskog 41 (035) 444 950

Slavonski Brod 155 DIKA KOMERC, TRGOVINA NA MALO, VL.DIKANOVIĆ , ANTUN Kraljice Jelene 89 (035) 411 580

Slavonski Brod 156 DOLAR COMMERCE, D.O.O. ŽUPANJA , Ante Starčevića 16 (035) 411 139

Slavonski Brod 157 DOMI, D.O.O. , Matije Mesića 5 (035) 440 848

158

ELEKTRO, D.O.O.

Gornji Bogićevci

(035) 375 227

Page

46

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Brezine BB

Slavonski Brod 159 FIS, D.O.O. ZA PROIZVODNJU,TRGOVINU , I USLUGE Osječka BB (035) 407 660

Slavonski Brod 160 G.P. MEDVEŠČAK D.O.O. ZAGREB , Petra Krešimira IV 24 (035) 411 048

Nova Gradiška 161 GANGQIANG D.O.O. , Slavonskih Graničara 26 (035) 361 645

162

GEOMEL D.O.O. NOVA GRADIŠKA

Nova Gradiška , Maksimilijana Benkovića 4 (035) 330 177

Slavonski Brod 163 GOLD TRADE, D.O.O. , Petra Krešimira IV 36 (035) 447 809

164

GRAZIE, D.O.O.

Slavonski Brod

(035) 410 838

Page

47

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Trg Pobjede 18

Slavonski Brod 165 GTU FESTINA, D.O.O. , Sjeverna Vezna cesta BB (035) 269 128

Rušćica 166 INTER-TRADE D.O.O. , Ruščičkih žrtava 78 (035) 457 100

Slavonski Brod 167 IZVOR, TRGOVAČKI OBRT , VL. ČALIĆ VERONIKA Splitska 11 (098) 438 869

Slavonski Brod 168 JEKLOTEHNA-TING, D.O.O., , NOVI MAROF Vinogradska cesta 98 (035) 490 529

Slavonski Brod 169 JURKOVIĆ-DDMVCOMMERCE D.O.O. ZA TRGOVINU , Svetog Antuna 25 (035) 260 345

Page

48

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Nova Gradiška 170 KNIFF, D.O.O. NOVSKA , Slavonskih Graničara 3 (035) 363 082

171

Nova Gradiška KOCKA, D.O.O. ZAGREB PJ ARABESKA , Slavonskih Graničara 26

(035) 363 960

Rešetari 172 LUMA-PROM D.O.O. , Bana Josipa Jelačića 72A (035) 367 888

Slavonski Brod 173 MACRO-COMMERCE, D.O.O. , Svetog Antuna 104 (035) 260 108

Slavonski Brod 174 MD PROFIL D.O.O. ĐAKOVO , Sjeverna Vezna cesta BB (035) 405 900

175

MERCIS D.D. ZA TRGOVINU NA VELIKO I MALO

Nova Gradiška (035) 361 824 , Ljudevita Gaja 1

Page

49

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slavonski Brod 176 MRAV D.O.O. , Trešnjica 1 (035) 415 963

Nova Gradiška 177 NATHALIE D.O.O. , Marijana Lanosovića 24 (035) 210 700

Slavonski Brod 178 NOVA VODA AQVAVIVA, VL.ROSIĆ SILVIO , Slavka Pokaza 6 (035) 269 291

Nova Gradiška 179 NOVOPLAST, D.O.O. , Željeznička BB (035) 352 161

Donja Vrba 180 ODO VICUS, D.O.O. , Sv. Filipa i Jakova 97 (035) 459 053

Nova Gradiška 181 OFFERTISSIMA, D.O.O. , Josipa Jurja Strossmayera 3 (035) 362 989

182

OFFERTISSIMA, D.O.O.

Slavonski Brod

(035) 442 263

Page

50

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Nikole Zrinskog 35

Slavonski Brod 183 OPAČAK TRGOVINA NA MALO, VL.OPAČAK ANTO , Jadranska 14 (098) 263 403

Oriovac 184 ORION, VL. MILIĆ BORIS , Frankopanska 48 (035) 430 141

Slavonski Brod 185 OTP ORION, D.O.O. , Naselje Andrije Hebranga 4 5 (035) 452 094

186

PAN PAPIRNA INDUSTRIJA, D.O.O. DONJI ANDRIJEVCI

Podcrkavlje (035) 221 482 , Podcrkavlje BB

Slavonski Brod 187 PERCOM, VL. KUTLIĆ PETAR, Jakova Gotovca 25 (098) 492 378

Page

51

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

188

PRESOFLEX D.O.O. POŽEGA

Vrpolje , Trg dr. Franje Tuđmana BB (035) 438 032

Cernik 189 R&R, D.O.O. , Frankopanska 6 (035) 369 453

Slavonski Brod 190 RADOŠ GRUPA D.O.O. , Vinogradska cesta BB (035) 491 492

Slavonski Brod 191 RAUMBERGER, VL. RAUMBERGER ŽELIMIR , Jurja Dobrile 24 (035) 442 121

Stupnički Kuti 192 REMAX, D.O.O. , Stupnički Kuti 54 (035) 433 238

Slavonski Brod 193 RIO-PAK, PRŽIONICA I PAKIRNICA KAVE VL.MARKOVIĆ MATO , Šubićeva 30 (035) 270 001

Page

52

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slavonski Brod 194 RITMO, D.O.O. , Vjekoslava Klaića 26 (098) 340 446

Slavonski Brod 195 RIVA, VL. KARAKAŠ MARIO , Osječka 268 (035) 270 268

196

Nova Gradiška ROBERTO MALOPRODAJA D.O.O. ZAGREB , Maksimilijana Benkovića 34

(035) 362 221

Slavonski Brod 197 ROBERTO MALOPRODAJA , D.O.O. ZAGREB Moslavačka 17 (035) 272 437

Slavonski Šamac 198 S.T. INŽENJERING, D.O.O. , Kralja Zvonimira 57 (035) 473 645

199

SIDRO, D.O.O. ZA TRGOVINU

Orubica (035) 349 019 , Stjepana Radića 35

Page

53

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slavonski Brod 200 SILIKAT, D.O.O. , Stjepana Radića 36 (035) 400 105

201

Nova Gradiška STEFI-GRAFIKA, VL.BABIĆ MIRELA , Matije Antuna Relkovića 6

(035) 366 250

Slavonski Brod 202 SU YUN PROMET D.O.O. , Nikole Zrinskog 16 (035) 411 392

Sibinj 203 SUN YONG GANG D.O.O. , Trg kralja Tomislava 17 (035) 425 085

Slavonski Brod 204 SUPER PLUS D.O.O. , Velebitska 3 (035) 272 591

Slavonski Brod 205 TEJA, D.O.O. , Naselje Andrije Hebranga 6 (035) 451 909

Page

54

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slavonski Brod 206 TERMO-MONTAŽA, D.O.O. , Vlatka Mačeka 3 (035) 442 528

Slavonski Brod 207 TERMOCOMMERCE D.O.O. ZAGREB , Augusta Cesarca 5 (035) 411 053

208

TERMOCOMMERCE, D.O.O. ZAGREB

Nova Gradiška (035) 361 697 , Karla Dieneša 29

209

TRENK, TRGOVINA NA MALO,VL.DEJANOVIĆ STJEPAN

Seoce (099) 3524 221 , Seoce 66

Nova Gradiška 210 TRGOAUTO, D.O.O. , Ljudevita Gaja 40 (035) 362 844

Okučani 211 TRGOKROM, D.O.O. , Kardinala Alojzija Stepinca 18 (035) 371 065

Page

55

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Dubovik 212 TRGOVINA FRANJO, D.O.O. , Dubovik 22 (035) 221 251

Slavonski Brod 213 TRGOVINA FRANJO, D.O.O. , Mile Budaka 79 214 UNIVERZAL, TRGOVAČKI OBRT VL. BARIČEVIĆANTUN Stari Slatinik , Hrvatskih branitelja 157 (035) 427 535 (035) 442 953

215

Slavonski Brod 216 URADI SAM D.O.O. , Sjeverna Vezna cesta BB (035) 260 732

Slobodnica 217 VACOM, D.O.O. , Tiskalovci 40 (035) 429 459

Slavonski Brod 218 VADEMECUM-EKO, D.O.O. , Zagrebačka 346 (035) 273 888

Page

56

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slavonski Brod 219 VAŠA MODA, D.O.O. OSIJEK , Petra Krešimira IV 25 (035) 440 728

Slavonski Brod 220 VELEPROMET, D.O.O. , Trg Ivane Brlić Mažuranić 16 (035) 446 521

Slavonski Brod 221 VICONT, D.O.O. , Petra Krešimira IV 5 (035) 411 401

Nova Gradiška 222 VITA NOVA, D.O.O. , Trg kneza Višeslava 4 (035) 364 351

Lužani 223 ZEFA, D.O.O. , Bana Josipa Jelačića 2 (035) 442 948

224

ZEPTER INTERNATIONAL, D.O.O.

Nova Gradiška (035) 363 373 , Ivana Gundulića 7

Page

57

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Požega 225 DEKOTEX, D.O.O. ZA TRGOVINU , Cehovska 6 (034) 273 897

Kutjevo 226 DELMA, D.O.O. , Republike hrvatske 2B (034) 255 321

Požega 227 FOMAG, D.O.O. ZA TRGOVINU I UGOSTITELJSTVO , Arslanovci 22 (098) 256 635

228

KELLER, D.O.O. ZA TRGOVINU, UVOZ-IZVOZ

Kaptol (034) 231 655 , Školska 2

Požega 229 LABOD MODNA KONFEKCIJA, D.O.O. SAMOBOR , Matice hrvatske 4 (034) 312 835

230

LIBERTAS, D.O.O. ZA TRGOVINU I

Požega

(034) 273 629

Page

58

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
UGOSTITELJSTVO

2012

, Hrvatskih branitelja 68

231

MAGRIM, D.O.O. ZA TRGOVINU I PROIZVODNJU

Sulkovci (034) 261 176 , Sulkovci 27

Dobrovac 232 MAJD, D.O.O. , Đure Salaja 2 (034) 313 534

Požega 233 NARODNE NOVINE, D.D. ZAGREB , Cehovska 8 (034) 271 013

Požega 234 PAM, D.O.O. , Zagrebačka 103 (098) 256 154

235

Pakrac PAPUK-TRGOVINA PAKRAC, D.D. TRGOVINA I USLUGE , Matice hrvatske 2

(034) 412 832

236

PIN EXCLUSIVE, D.O.O. ZA Požega TRGOVINU NA VELIKO I

(034) 274 204

Page

59

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha
MALO, PROIZVODNJU, USLUGE, IZVOZ-UVOZ

2012

, Primorska 35

Pleternica 237 PLETERNIČANKA, D.O.O. , Miroslava Krleže 7 (034) 251 207

Kaptol 238 POL, D.O.O. , Požeška 16 (034) 231 231

Požega 239 POŽEŠKA DOLINA, D.D. , Dubrovačka 65A (034) 273 795

Požega 240 PRESOFLEX, D.O.O. , Osječka 19 (034) 272 075

Požega 241 SCAN, D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE , Arslanovci 61 (098) 362 308

Page

60

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

242

TOMMY, D.O.O. ZA OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA VOZAČE, TRGOVINU, UGOSTITELJSTVO

Požega , Dubrovačka 65A (034) 274 044

243

TRANS-ADRIA, D.O.O. VARAŽDIN, PODRUŽNICA Kuzmica POŽEGA, PODUZEĆE ZA TRANSPORT, TRGOVINU I , Kuzmica BB TURIZAM

(034) 259 119

Požega 244 VARELOVAC, D.O.O. ZA UNUTARNJU I VANJSKU TRGOVINU , Varelovac 2 (034) 201 190

245

AGRO-PANON D.O.O. ZA POLJOPRIVREDU, TRGOVINU I USLUGE

Slatina , Nikole Šubića Zrinskog 28 (033) 550 824

246

AGROSELO, TRGOVINA MJEŠOVITE ROBE, VL. GVOZDENOVIĆ GOJIMIR

Orahovica , Kralja Zvonimira BB (033) 675 011

Pitomača 247 AIDA D.O.O. , Braće Radić 11 (098) 271 281

248

AS-PROMET, VL. KOIĆ ZVONIMIR

Slatina

(098) 271 691

Page

61

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

, Braće Radić 240

Slatina 249 AURORA D.O.O. , Vladimira Nazora 284 (033) 553 337

Čačinci 250 BENTOM D.O.O. ZAPREŠIĆ , Glavna 32 (033) 684 637

251

BOROVO - TRGOVAČKA MREŽA, D.O.O.

Pitomača (033) 782 395 , Ljudevita Gaja 26

Virovitica 252 BOROVO-TRGOVAČKA MREŽA D.O.O. , Matije Gupca 4 (033) 721 561

253

BRAJNOVIĆ D.O.O. ORAHOVICA ZA TRGOVINU I PROIZVODNJU

Orahovica (033) 674 640 , Merkur IV BB

254

BRAZDA, TRGOVINA NA VELIKO I MALO, VL. ŠVRAKA ADAM

Cabuna (033) 780 08 , Stjepana Radića 29

Page

62

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Pitomača 255 DD D.O.O. , Dragutina Domjanića 16 (098) 710 121

256

Budrovac Lukački DMS D.O.O. ZA METALOPRERAĐIVAČKU DJELATNOST I TRGOVINU , Budrovac Lukački 20

(033) 786 046

257

Rit DMS D.O.O. ZA METALOPRERAĐIVAČKU DJELATNOST I TRGOVINU , Rit 19

(033) 786 045

Kladare 258 DRAŠKO, D.O.O. , Kladare 4 (098) 271 407

259

FORTUNA, VL. VENCL ŽELJKO

Nova Bukovica (033) 400 565 , Kolodvorska 9

260

HIBRID COMMERCE D.O.O. ZA UNUTARNJU I VANJSKU TRGOVINU

Orahovica (033) 673 139 , Kralja Zvonimira 17

261

HIDRODOM, VL. BRAJNOVIĆ DUŠAN

Orahovica (033) 674 395 , Kralja Zvonimira 28

Page

63

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Slatina 262 IP-VALLIS D.O.O. , Bana Jelačića 36 (033) 553 007

Križnica 263 IZOPROM D.O.O. , Križnica 23 (033) 718 010

264

JABUKA, MINIMARKET, VL. TIŠLJAR ŽELJKO

Pitomača (033) 783 717 , Dravska 208

Orahovica 265 KELAKOM D.O.O. , Frana Supila 24 (033) 673 909

Slatina 266 KOMPAS D.O.O. , Braće Radić 207 (033) 543 510

267

LES D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE

Pitomača (033) 782 913 , Ljudevita Gaja 92

268

LULIĆ COMMERCE D.O.O. Pitomača ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I , Ljudevita Gaja 29 UGOSTITELJSTVO

(033) 782 754

Page

64

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

269

M&A, TRGOVINA, VL. GERDEŠIĆ MARIJA

Zvonimirovo (033) 774 283 , Stjepana Radića 25

270

Pitomača MAR-TRADE D.O.O. PROIZVODNJA, TRGOVINA , Dragutina I USLUGE Domjanića 41

(033) 800 164

271

MATEŠIĆ D.O.O. ZA PROMET, PROIZVODNJU IUSLUGE

Čačinci (033) 684 615 , Glavna 163

272

MEDINCI, TRGOVINA NA MALO, VL. JAJIĆ ZORAN

Medinci (098) 271 276 , Dravska 2

273

MIKLEUŠEVCI, D.O.O. ZA TRGOVINU PROMET I UGOSTITELJSTVO

Mikleuš , Nikole Šubića Zrinskog 69 (033) 563 466

Mikleuš 274 MIKLUŠEVCI, D.O.O. , Ivane Brlić Mažuranić 14 (098) 211 916

275

Orahovica MILENIJUM, VL. ČIČKOVIĆ ŽELJKO , Kralja Zvonimira 204

(033) 675 674

Page

65

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

276

NAPREDAK D.D. ORAHOVICA

Orahovica (033) 673 335 , Kralja Zvonimira 14

Čačinci 277 PAN PARKET D.O.O. , Glavna 140 (033) 684 273

278

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA ČAĐAVICA

Čađavički Lug (033) 545 062 , Osječka 102

279

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA ČAĐAVICA

Zvonimirovac (033) 549 013 , Krapinska 6

280

PPK VALPOVO D.D. VALPOVO

Slatina (033) 550 867 , Braće Radić 48

Milanovac 281 PRINOS D.O.O. NAŠICE , Milanovac BB (033) 683 301

Voćin 282 PRUNUS, D.O.O. , Vukovarska 38 (033) 565 182

Page

66

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

283

RASTOVAČKA D.O.O. ZA TRGOVINU, UGOSTITELJSTVO I USLUGE

Veliki Rastovac (033) 643 297 , Veliki Rastovac 57

284

SAJKOM D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE

Podgorje (033) 736 116 , Podgorje 30H

285

SATEKS, TRGOVINA NA MALO, VL. PRAŠNIČKISTJEPAN

Slatina (033) 553 425 , Braće Radić 16

286

SILVER, TRGOVINA NA MALO, VL. POSAVAC SANDRA

Suhopolje , Kralja Tomislava 159 (098) 205 040

Gornji Miholjac 287 SLATINKA D.O.O. , Kneza Domagoja BB (033) 546 405

Slatina 288 SLATINKA D.O.O. , Trg svetog Josipa 2 (033) 553 344

289

SUPERMARKET, TRGOVINA VL. DENT ĐURĐICA

Grabrovnica (098) 342 272 , Grabrovnica BB

Page

67

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Kladare 290 ŠTEVEC D.O.O. , Kladare 113 (033) 783 098

291

TENA, PRODAVAONICA MJEŠOVITE ROBE, VL. VULIĆ VESNA

Orahovica (033) 675 430 , Kralja Zvonimira 152

292

TERMODOM, TRGOVINA NA MALO, VL. ŠKUDAR MARIN

Pitomača , Trg kralja Tomislava 13 (033) 782 976

Špišić Bukovica 293 TOLE D.O.O. , Vladimira Nazora 13 (033) 716 094

294

VAMA, MINI MARKET, VL. ŠARKO BRANKO

Slatina (033) 562 262 , Kralja Zvonimira 211

295

VE-MA D.O.O. DRUŠTVO ZA TRGOVINU I TRANZIT

Gornje Bazje (033) 786 125 , Gornje Bazje 55

Čačinci 296 ZEMONT, VL. ZEBEC VINKO , Željka Majora 30 (033) 684 567

Mali trgovci i minimarketi:
Damir Šmit Trgovac B. Bjelinskog 8 31000 Osijek

Page

68

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Katarina Glasnović Nevena Brdarić Dinko Vekić Vladimir Bučević Danica Andričević Andrej Leko Kata i Ema Požgain Grozda Ristić Ksenija Lovrić Elizabeta Kovač Nada Žalac Suzana Ljuma Josip Vašarević Nada Marušić Dragan Lovrić Stela Fabijan Dalibor Ađin Andreja Stupar Živko Šakić Danica Plazibat Naza Bukna Stela Stanojević Zdravko Dobrovac Donata Otartić Kristijan Peran Samir Jurčec Marta Varga Ivan Zadravec Eva Ivanović Josip Ivanović Kristina Novak Magdalena Kiš Gordana Bolmanac Marija Kovač Radovan Cmrk Damir Erdeši Mirko Božić Milovanka Bencek Tomislav Dumančić Josip Grozdek Mato Tunjić Violeta Ovčar Ivan Zagrajski Milka Gotal Ana Bare Rastko Vesić Magdalena Marijanović Ružica Lazar Dragana Mišljenović Zoran Mikuša

Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac

Dalmatinska 31 Gorička 1 Ilirska 2 J.J. Strossmayera 65b Livadska 3 A.Starčevića 11 B.Jelačića 15 Dunavska 14 Dunavska 3 I.L.Ribara 80a J.Runjanina 8 K.P.Krešimira IV 16 K.P.Svačića 108 K.P.Svačića 36a K.P.Svačića 82 K.P.Svačića 82 K.P.Svačića 82a K.Tomislava 1 K.Tomislava 23 K.Tomislava 54 M.Držića 2 N.Tesle 14 Osječka 116 Osječka 118 Osječka 34a Osječka 85 Sunčana 25a Sunčana 40 Glavna 10 Glavna 10 Sv.Križa 49 11.novembra 5 Crkvena 39 Hrv.branitelja 35 K.Branimira 45 Kneza Branimira 45 M.Gupca 5 Š.Petefija 2 T.Ujevića 7 K.Tomislava 65a Trg S.Vraza 2 A.Starčevića 14 Lj.Gaja 31b S.Radiča 54a B.J.Jelačića 49 N.Š.Zrinskog 58 Sv.I.Krstitelja 37 Š.Petefija 54 Žrt.dom. rata 25 Planinska 71

31000 31000 31000 31000 31000

Osijek Osijek Osijek Osijek Osijek B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.Manastir B.P.Selo B.P.Selo B.Vrh Batina Batina Bilje Bilje Bilje Bilje Bilje Bilje Bilje Bjelovar Čeminac Čeminac Čeminac Darda Darda Darda Darda Darda Draž

Page

69

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

Ilonka Balatinac Ivan Horvat Laura Šmit-Todorović Ana Maksimović Jurica Škrobo Vladimir Škrobo Josip Sabolek Toma Pukšec Marina Stopić Branka Ivšić Slađana Blagus Robert Šandorka Anka Jelić Ištvan Tokai Milan Nikšić Andrija Nača Nikola Kuzmanović Danica Dominić Nevenka Bašnec Mirjana Obradović Mira Vehabović Svetlana Ileković Suzana Ther Katarina Kastranović Piroška Gotal Ferec Ginder Balint Varga Oliver Matijević Antun Topolovec Stijepan Balatinac Bosiljka Bat Slavica Krstanović Marija Vodenski ĐORĐIĆ IVO PAUNOVIĆ MIRIJA PRODANOVIĆ ZDENKO ČERKEZ ANATE GOLOMEJIĆ FRANKO BAJRAMI SELMAN BUBALO HRVOJE STANIĆ ŽELJKO PELEŠ SUBHIJA GROZDANIĆ DANE NIKOLIĆ NEVENKA ĆOSIĆ JADRANKA MERUNKA MIRJANA ASANOV ALEN ŠALIĆ JOSIP KOVAČ ŽELJKO i NEVENKA

Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Trgovac Agen.nekre. Trgovac i uzgoj cvjeća Trgovac-ugostitelj Trgovac-Ugostitelj Trgovac-Ugostitelj Trgovac-ugostitelj Trgovački obrt TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

B.Radića 34 Zagorska 126 Glavna 29 I.L.Ribara 52 Kolodvorska bb Kolodvorska bb Glavna 70 Vinogradarska 13 Đ.Pucara 23 S.Kovačevića 24 Vij.grada Vukovara 5 L.Košuta 25 V.Nazora 1e Š.Petefija bb D.Cesarića bb Plitvička 20 B.Kidrića 28a J.Kraša 2 R.Končara 8a Z.Brkića 17 R.Končara 29 I.Kršnjavog 6 A.Šenoe 24 Tikveš bb Š.Petefija 189 M.Tita 185 Hr.Vojske 8 M.Gupca 25 S.Radića 32 M.Gupca 50 M.Tita 32 I.Andrića 2 Hr.Republike 20 A. HREBRANGA 20 A. KAČIĆA ,MIOŠIĆA 5 A. PARADŽIKA 3 A. STARČEVIĆA 77 B. KAŠIĆA 66 B. KAŠIĆA B.B. B. RADIČEVIĆA 10 B. RADIČEVIĆA 5 BANOVA 24 BANOVA 63 BANOVA 64 BEDNJANSKA 8 A BILOGORSKA 10 BIOGRADSKA 16 BIŠEVSKA 15 BOSANSKA 2 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000

Gajić Grabovac Kamenac Karanac Karanac Karanac Kn.Vinogradi Kn.Vinogradi Kneževo Kneževo Kneževo Kopačevo Luč Lug Mece Mece N.Bolman Petlovac Petlovac Petlovac Popovac Šećerana Šumarina Tikveš Vardarac Zmajevac Bilje B.Manastir Čeminac Gajić N.Čeminac Šećerana Kn.Vinogradi OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK

Page

70

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

GOLUBOV PAVLE PELIN ANICA BRANDEKER BRANIMIR BRKIĆ KSENIJA BUBANJ DARKO PEZELJ DRAŽEN IVANEK BRANKA UGLIK BLAŽENKA VANGELOVSKI GORDANA MARUŠIĆ NEVENKA KOVAČ KRISTINA MILIĆ MIROSLAV ROB KRUNOSLAV ŠOKČEVIĆ ANA ŠOKČEVIĆ MATIJA IKIĆ AGO UDOVČIĆ ŽELJKO PRIMORAC JOZO BAKOTA SLAVICA ŽUŽIĆ VESNA ŽUŽIĆ SAŠA KAHRIĆ AZRA POPOVIĆ DRAGOMIR BESTVINA ĐURĐICA RICL BILJANA HARANGOZO MARIJA SOLDO NEVENKA HAŠIMI HAŠIM MARKOTA VEDRAN KRIVIĆ LJUBICA TOMIĆ DRAGO TOMIĆ DRAGO TAČKOVIĆ ĐURO JELOŠEK SNJEŽANA ŠPIRER DOMAGOJ DRENIĆ DANIJELA MAMIĆ SANJA KOŠA SERGEJ IFKOVIĆ ZLATKO RADAKOVIĆ LOLITA KADRIĆ NURA BABAN MONIKA ALJIDI BESIR SOLDO ZLATA KRSTANOVIĆ DARIJE MILKOVIĆ MIJO PALIĆ JASMINKA ŠALAVARDA DANIJELA BARIŠIĆ ANICA CVIJIĆ DARKO

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

BOSANSKA 2 BOSUTSKA 15 BOSUTSKO NASELJE 16 BRAČKA 146 CESARIĆA 17 CRKVENA 13 CRKVENA, 28 ČVRSNIČKA 83 A D. CESARIĆA 23 D. ŠIMUNOVIĆA 5 DALMATINSKA 22 DUBROVAČKA 23 DUNAVSKA 35 DUNAVSKA 72 DUNAVSKA 72 EUROPSKE AVENIJE 20 EUROPSKE AVENIJE 20 FRANKOPANSKA 60 FRUŠKOGORSKA 40/a G. ČEVAPOVIĆA 15 G. ČEVAPOVIĆA 15 G. ČEVAPOVIĆA 24 GORIČKA 3 GORNJODRAVSKA OB.84 GORNJODRAVSKA OBALA 83 GORNJODRAVSKA OBALA 89 GUNDULIĆEVA 4 GUNDULIĆEVA 62 HR. REPUBLIKE 39 HR.REPUBLIKE 43 HRVAT.REPUBLIKE 19 HRVATSKE REPUBLIKE 19 HRVATSKE REPUBLIKE 19 A HRVATSKE REPUBLIKE 19/f HRVATSKE REPUBLIKE 9 HVARSKA 4 A I. TIJARDOVIĆA 4 I.F.GUNDULIĆA 116 I.F.GUNDULIĆA 208 I.F.GUNDULIĆA 34 I.F.GUNDULIĆA 62 I.F.GUNDULIĆA 66 I.F.GUNDULIĆA 68 I.F.GUNDULIĆA 8 I.G. KOVAČIĆA 5 I.G.KOVAČOĆA 7 ILIRSKA 13 A ILIRSKA 26 ILOVSKA 20 ISTARSKA 4

31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000

OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK

Page

71

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

GEIĆ VLADIMIR MEĐIMOREC LJUBICA VEBER HRVOJE MAŠOVIĆ ĆAZIM MEKIĆ SLAĐANA KRALJEVIĆ MARIJANA GUSHANI DRITON RAJKOVIĆ LELA KOVAČ KREŠIMIR CINDRIĆ MAJA VRTAČNIK MARIJANA BELOŠEVIĆ ALEKSANDRA SOKOL DANIJEL KRALIK IGOR ANCIĆ VINKO ĆURIĆ DARKO ČALE DRAGAN IVANKOVIĆ MIRKO PERĐUN DRAGICA PAPA DOLORES PERKOVIĆ KREŠIMIR MARINOVIĆ NAĐA TALAS DARKO BAUMSTARK IVAN MLINAREVIĆ MARICA RET JOSIP VIDINOVIĆ DARIJA BRKOVIĆ BORIS ERDELJI BOŽIDAR RAKO NADA BULJUBAŠIĆ MARIO MRŠIĆ VIDA TODOROIĆ SVJETLANA KARAJ MIRELA AKMADŽIĆ IVAN MARKUŠEV MILICA KRSTIĆ STJEPAN PAVIČIĆ JOZO EFINGER DARO ROŽA ŽELJKA ASANOV ANA ISENI ĐELIL TALAS NADA PERKOVIĆ SVETLANA GAJIĆ OZANA TULIĆ SINIŠA HOJSKI BOŽIDAR ĆORLUKA IVICA SVERIĆ KATICA i ŠIMIT ANA ŠARAC MIROSLAV

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

J. HUTTLERA 21 J.HUTLERA 24 J.HUTTLERA 45 J.J. STROSSMAYERA 257 J.J. STROSSMAYERA 257 J.J. STROSSMAYERA 258 A J.J. STROSSMAYERA 263 J.J. STROSSMAYERA 274/A J.J. STROSSMAYERA 309/b J.J. STROSSMAYERA 66 J.J. STROSSMAYERA 8 J.J. STROSSMAYERA 82 JUŽNO PREDGRAĐE 19 K.A.STEPINCA 45/A K.P. SVAČIĆA 7 KALNIČKA 31 KAPELSKA 64 KAPELSKA 86 KAPTOLSKA 20 KAPUCINSKA 23/I KAPUCINSKA 28 KARAŠIČKA 1 KARAŠIČKA 10 KAŠTELANSKA 42 KAŠTELANSKA 42 A KOLODVORSKA 123 KOLODVORSKA 28 KOLODVORSKA 45 KOZJAČKA 35 KRSTOVA 101 A KRSTOVA 146 KRSTOVA 70 L.JAGERA 24 LASLOVAČKA 12 LOKRUMSKA 6 LOPUDSKA 34 LOŠINJSKA 43 LJ. POSAVSKOG 20 LJ. POSAVSKOG BB LJ.POSAVSKOG 11 M. GUPCA 58/a M. GUPCA 7/A M.DIVALTA 66 M.DIVALTA 7/A M.DIVALTA 92 M.DIVALTA 95 MARJANSKA 29 MEDULINSKA 5 MLINSKA 155 MLJETSKA 37

31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000

OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK

Page

72

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

KNEŽEVIĆ DUBRAVKA OREŠKOVIĆ IVAN KRALJEVIĆ TAMARA FILIPOVIĆ SREĆKO GAJIĆ JELENKA GRUBIŠIĆ DRAGAN TUCAK HEDA BARAC DARIJO BUBANJ DRAŽEN DUMANČIĆ KSENIJA HUSANOVIĆ ĐURĐICA RADIĆ ZORAN NOVAKOVIĆ MILAN BOROŠ ANTONELA RUDAN DARIJAN KRIŠTO VINKO LUKETIĆ LIDIJA MILIĆ DIJANA ŠEĆIRI FETAH ŠEĆIRI TEFIK MUŠAC ZLATKO PALIĆ ROBERT ŠARIĆ DARKO VUKAS JELA JELČIĆ IVICA VRDOLJAK BRANKO SEMIALJAC IVAN i IVAN STANKOVIĆ RAJKO JURUŠIĆ DRAGAN i LJUBICA BRKIĆ SOLDO ZDENKA TASLIDŽIĆ ANICA VUKADIN DARKO GOTOVAC PETAR STOJKOVIĆ LJILJANA MATE SANJA KUTI DAMIR RUŽIĆ KRISTINA KNEŽEVIĆ DARIO JAKELIĆ SANDRA PAUNOVIĆ BOŽIDAR FILIPOVIĆ VLADIMIR STILIN VELINKA BRDARIĆ NEVENA SAVIĆ BORISAV KOLUNDŽIĆ MIRA ĐELIĆ ZORA ĐURIČIĆ MARIO MARJANOVIĆ ŽELJKO PALIĆ ANTON PRPIĆ MARIO

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

MLJETSKA 98 A MOTOVUNSKA,2 MREŽNIČKA 18 NAS. V. NAZORA 5 NAS.V.NAZORA 13 NAS.V.NAZORA 9 NASELJE M.KRLEŽE 3 NERETVANSKA 9 O.KERŠOVANIJA 19 OAPTIJSKA 31 OPATIJSKA 26 A OPATIJSKA 34 OPATIJSKA 39 OPATIJSKA 62 P.PEJAČEVIĆA 29 PLJEŠIVIČKA 61 PODRAVSKA 6 PRIJEDORSKA 5 PSUNJSKA 28 PSUNJSKA 28 RAMSKA 7 A REG LJ.GAJA B.B. REISNEROVA 159 REISNEROVA 59 REISNEROVA 59 REISNEROVA 70 RIJEKE DRUBROVAČKE 2 ROVINJSKA 6 RUŽINA 1 RUŽINA 19 RUŽINA 38 RUŽINA 46 S. RADIĆA 26/A S.RADIĆA 42 SARAJEVSKA 56 SAVSKA 104 SAVSKA 2 SAVSKA 30 SENJSKA 5 SISAČKA 20 SJENJAK 113 SJENJAK 135 SJENJAK 137 SJENJAK 32 SJENJAK 44 SJENJAK 54 SOLARSKI TRG 4 SRIJEMSKA 114 SRIJEMSKA 40 STADION.NASELJE 76

31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000

OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK

Page

73

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

STILIN ZDENKA KOVAČEVIĆ SVIJETA POPOVIĆ GORAN DELIJA KATA ČERVENJAK ŽELJKO VIDA JOSIPA DELAŠ MIRJANA KRUPIĆ AZEMIR KOVAČ ŽELJKO BOGNAR BORIS ANDRIĆ MARTA POCRNIĆ BILJANA KOVAČEVIĆ NADA STJEPANOVIĆ ANKICA VEOIČIĆ GORAN MARKOV ANDRIJA ŠPOLJARIĆ NATALIJA RUTNIK DAMIR LACKOVIĆ ZORAN BUDIMIR-BRAČEVAC JASNA ČAVAR SANJA SOLDO STIPE PAVIČIĆ MARIJAN JURIĆ ORLIĆ NEVENKA CRNADAK KRISTINA DODIG MANUELA JURIĆ IVANA ARTUKOVIĆ TIHANA EĐED ZDENKA BRDAR PETAR PLEČAŠ JOVAN RADIĆ MARIJA KAVEDŽIJA NATAŠA KRAUZ ZVJEZDANA ŠTEFIČIĆ IVOR SALJIH ŠAĆIRI ŠEĆIRI SKENDER KAJGANIĆ PALIĆ RAZIM ANDRIĆ ANTUN VUJICA IRENA ZDRAVČEVIĆ KRUNOSLAV VUJICA IRENA ŠKARICA ALAN BULJUBAŠIĆ MARINA BERIŠIĆ TONI NAZIFOVIĆ ĐEMKO ABRAMIĆ BERISLAV IVAN KURTOVIĆ TOMISLAV GROZDANIĆ RAJKO RAUŠ DANIJEL

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

SUTLANSKA 10 SV. PETKA 6 SV. ROKA 1 A SV. ROKA 59 SV.J.RADNIKA 37 SV.JOSIPA RADNIKA 31/A SV.L.B.MANDIĆA 186 Š.PETEFIJA 204 Š.PETEFIJA 210 Š.PETEFIJA 35 Š.PETEFIJA 78 ŠOKAČKA 2 ŠTROSMAJEOVA 146 ŠTROSMAJEROVA 149 ŠTROSMAJEROVA 161 ŠTROSMAJEROVA 190 ŠTROSMAJEROVA 66 ŠTROSMAJEROVA 9 T.UJEVIĆA 1 TRG A. STARČEVIĆA 10 TRG A. STARČEVIĆA 10 TRG A. STARČEVIĆA 10 TRG A. STARČEVIĆA 10 TRG A. STARČEVIĆA 10 TRG A.STARČEVIĆA 10 TRG A.STARČEVIĆA 10 TRG B.J.JELAČIĆA 1 TRG B.J.JELAČIĆA B.B. TRG B.JELAČIĆA 31 TRG L. RUŽIČKE B.B. TRG LJ. GAJA 9 TRG LJ.GAJA 5 TRG LJ.GAJA B.B. TRG LJ.GAJA b.b. TRG SLOBODE 9 TVRĐAVICA 257 TVRĐAVICA 257 TVRĐAVICA 261 UL. PAPUKA 91 UL. TISA 7 UL.KESTENOVA 157 ULICA TISA 7 UMAŠKA 9 VIJ. DINARE 9 VIJ. PETROVE GORE 18 VIJ.I.MEŠTROVIĆA 12 VIJ.I.MEŠTROVIĆA 17 VIJ.I.MEŠTROVIĆA BB VIJ.MURSE 2 VIJ.P.GORE 15

31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000

OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK

Page

74

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

PERKOVIĆ JELA TOPALOVIĆ NEVENKA ANDRUŠIĆ ŽELJKA i KREŠIMIR BUDIĆ ŽELJKO HORVAT KATA MATASIĆ TOMISLAV IVEZIĆ DANIJEL ŠAĆIRI ARBEN RAŠIĆ TEODOR TUBIĆ DRAGICA PETRUŠIĆ MARIJANA ĐERKI DAVOR KNEŽEVIĆ SILVIA ŽIVKO MARICA ŠABAN SILVANA SABLJAK DRAŽEN ISENI LJUTFI GABELICA MLADEN UZELAC ZLATKA UGLIK IVAN JELOŠEK TOMISA POSLON NATAŠA HEGEDUŠ MARINA STOJANOVIĆ RATKO KOSTIĆ ZLATKO i JASNA MATEŠIĆ VINKO JOVANOVIĆ BRANISLAVA KOVAČEVIĆ MILAN BOJANIĆ GORAN ILIŠEVIĆ MILENA STRGANAC MARIJA NOVAKOVIĆ DRAGO VOLAREV ALEKSANDRA ĐURKOV PAVLE ENDERIĆ SLAVICA OCIĆ VELIBOR SAVADINOVIĆ SNEŽANA BORKOVIĆ RADICA LEPOŠA LJILJANA KOVAČEVIĆ RATOMIR BAČANI ZLATKO PEHAR ETELKA ROTO MARICA LUKIČEVIĆ ROBERT GRABOVAC ROBERT GRABOVAC MOPIL MARIJA PITLOVIĆ MARIJA PITLOVIĆ ŽELJKO ŠERFEZI

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

VIJ.P.GORE 22 VIJ.P.KOLARIĆ 3 VIJ.S.KOLARA 28 VILAJSKA 14 VINKOVAČKA 43 VINKOVAČKA 48 VINKOVAČKA 9 VINOGRADSKA 140 VIŠKA 4 VUKOVARSKA 72 VUKOVARSKA 87 VUKOVARSKA C. 126/B VUKOVARSKA C. 48 VUKOVARSKA C. 86 VUKOVARSKA C. 92 VUKOVARSKA C. 92 VUKOVARSKA CESTA 120 ZAGORSKA 18 ZELENO POLJE 5 ZRINSKE GORE 3 ZRMANJSKA 34 ZRMANJSKA 63 ŽUMBERAČKA 10 ŽUMBERAČKA 12 ŽUPANIJSKA 24 ŽUPANIJSKA 27 E.KVATERNIKA B.B. KARDINALA A. STEPINCA 90 M.MILANKOVIĆA 11 30.SVIBNJA 37 B.J.JELAČIĆA 79 BANA J.JELAČIĆA 17 BANA J.JELAČIĆA 6 HRVATSKE REPUBLIKE 52/A J. ASTALOŠA 25 J. GLIBUŠIĆA 23 J.B.JELAČIĆA 58 J.JELAČIĆA 8 B.MASLARIĆA 7 KOLODVORSKA 12 KOLODVORSKA 50 Š. PETEFIJA 11 A.HEBRANGA A1/4 GORNJI ANDRIJEVCI 131 IMILE BUDAKA 1 IMILE BUDAKA 1 JOSIPA LOVRETIĆA 8 MESIĆEVA 60 MESIĆEVA 60 N.TAVELIĆA 23

31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31000 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31226 31404 35000 35000 35000 35000 35000 35000 35000 35000

OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK OSIJEK B.BRDO B.BRDO B.BRDO DALJ DALJ DALJ DALJ DALJ DALJ DALJ DALJ DALJ SARVAŠ SARVAŠ SARVAŠ HRASTIN SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD

Page

75

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

DANIJEL KOPIĆ MATO OPAČAK DRAGAN ĆURIĆ DRAGAN ĆURIĆ KATARINA JURAS GORAN KLJAIĆ TOMICA ĆOSIĆ TOMICA ĆOSIĆ MIKULIĆ GROZDA MIKLOŠ VLADA BAREŠ TOMISLAV MARIĆ DRAGICA SRDANOVIĆ LJILJANA SUDAR DOMINIK KANIŽAJ DARIO MAJHNER MARINELA BARANJEC MIJO LASLO ANA TOMIĆ LUKA MARIĆ LUJA TOMAS IVAN IVANČIĆ DRAGINJA BAGARIĆ LJERKA BARIŠIĆ RUŽA TOPIĆ ALBINA MIKULIĆ MARIJA VINOVČIĆ MATIJE VRDOLJAK ZORAN PETRIĆ MILKA BIROVČEC RENATA I IVICA BRLIĆ ROZALIJA PERIŠ MARINKO IVICA PERKOVIĆ STIPO MATIJEVIĆ HORVATEK MARIJA i BOŽIDAR KOVAČ SLAVICA BEREŠ MARIJA MATIĆ BLAŽENKA SKAKIĆ JOVO PETER BLAŽENKA CMRK RADOVAN BRNIĆ ANKICA CRNKOVIĆ MIŠE STARČEVIĆ MILAN VOJVODIĆ NADA MIGIĆ VESNA IVANČIĆ DRAGINJA ĆORLUKA JELENA KIŠ DANIJEL OLUJIĆ MARKO

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA

SJEVERNA VEZNA CESTA BB SVETOG NIKOLE TAVELIĆA 29 VJEKOSLAVA BACHA 18 VJEKOSLAVA BACHA 18 TRNJANI 0 BB KUPINA 19 GAJEVA 66 GAJEVA 66 A.STARČEVIĆA 85 A B. RADIĆA 25 ČEPINSKA 18 SPREČE 21 TIHA ULICA 8 S.R ADIĆA 62 J.J.STROSSMAYERA 1/d J.J.STROSSMAYERA 1/E J.J.STROSSMAYERA 12/A K.ZVONIMIRA 14/a KALNIČKA B.B. KRALJA TOMISLAVA 110 KRALJA TOMISLAVA 50 LUKINA 5/33 M. DRŽIĆA 26 MEDVEDNIČKA 12 PSUNJSKA 17 PSUNJSKA 26 RISNJAČKA 34 ŠKOLSKA 35 VRBASKA B.B. S. RADIĆA 116 ŠKOLSKA B.B. V. NAZORA 83 GOSPODARSKA 15 SAVSKA 3 DUGA UL. 37 K. KREKŠIMIRA 1 NOVA DALMACIJA 11 OSJEČKA 129 A VUKOVARSKA 14 F.TUĐMANA 16 MIRNA 3 OMALDINSKA 80/D OMLADINSKA 12 M. ODAVIĆA 6 DRAGOSAVLJEVIĆEVA 2 BERISLAVIĆA 19 DRAVSKA 25 J. PANONIUSA 78 KORANSKA 13 OSJEČKA 50

35000 35000 35000 35000 35211 35214 35220 35220

SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD SLAVONSKI BROD TRNJANI DONJI ANDRIJEVCI SLAVONSKI ŠAMAC SLAVONSKI ŠAMAC ANTUNOVAC ANTUNOVAC BEKETINCI BRIJEST BRIJEŠĆE ČEP. MARTINCI ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPIN ČEPINSKI MARTINICI ERNESTINOVO ERNESTINOVO GORNJA VRBA GORNJA VRBA IVANOVAC JOSIPOVAC JOSIPOVAC JOSIPOVAC KLIS LASLOVO LIVANA LIVANA LIVANA PALAČA SILAŠ TENJA TENJA TENJA TENJA TENJA

Page

76

Uzgoj paprike za ajvar na lokaciji KAPINCIPOPOVAC, na površini od 6 ha

2012

BUDIN DARKO ŽIVKOVIĆ GORAN VIDIĆ LJUBICA BRZICA SNJEŽANA KOMAR SANJA GLIBANOVIĆ VESNA JUREŠIĆ LJUBICA ŠABALIĆ ŽELJKO PUTAR MIRA JURKOVIĆ SNJEŽANA AGIĆ STANISLAV HADŽIĆ ZDRAVKO KRAČUN SNJEŽANA KRASNIĆ MARIJA JOVIČIĆ BLAŽENKA MILINKOVIĆ MILUTIN BEZER ZLATKO i MIRNA IVKOVIĆ SREĆKO KVESIĆ HRVOJE ŠPREM DAMIR ŠPIRANOVIĆ MIRELA ŠEĆIRI SKENDER ŠEĆIRI ČERKEZ RADIĆ TOMISLAV KIŠIĆ ZDENKA VIDLAK VLADO Aleksandar Rekeče

TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA TRGOVINA Trgovina Auto Djel. i Pržio. kave

SV. ANE 10/B SV. ANE 73 V.MAČEKA 41 ZAGREBAČKA 1 B.J.JELAČIĆA 179 B.J.JELAČIĆA 2 A B.J.JELAČIĆA 51 B.J.JELAČIĆA 56 DUBROVAČKA B.B. E. KVATERNIKA 34 E.KVATERNIKA 77 E.KVATERNIKA 78 HERCEGOVAČKA 27 KNEZA MISLAVA 5 KRALJA TOMISLAVA 41 M. PAVLINOVIĆA 16 N.Š.ZRINSKOG 1 A N.Š.ZRINSKOG 9 P. ZORANIĆA 10 ŠKOLSKA 11 ZAGREBAČKA 63 E.KIŠA 12 E.KIŠA 12 K. TOMISLAVA 94 K.ZVONIMIRA 168 P.SVAČIĆA 4/B K.P.Krešimira IV 18

TENJA TENJA TENJA TENJA VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VIŠNJEVAC VLADISLAVCI VLADISLAVCI VLADISLAVCI VLADISLAVCI VLADISLAVCI B.Manastir

Zdravko Milić

Page

77